Panduan Kumpul List Cara Oswald Justin

Kali pertama kenal Oswald Justin dengan produk Panduan LIKE Cara Pro. Memang panduan yang best. Sebab apa aku katakan best, ianya satu panduan yang simple dan straight to the point tanpa pening2 nak pikir ayat2 bunga. Kita pun senang apply dan yang paling penting senang nak apply. Kalini Oswald Justin melancarkan produk baru Panduan Kumpul List Cara Pro.

Panduan ni penting bagi peniaga kat luar sana tu. Lagi2 peniaga online sebab panduan ini adalah panduan lengkap bagaimana kita boleh mengumpulkan Data pelanggan. Kalau kat facebook page, jumlah LIKERS tu la senarai pelanggan kita, tetapi facebook page mempunyai beberapa kelemahan yang aku dapat kesan antaranya:

i. Tak semua LIKERS akan nampak mesej yang kita nak sampaikan. Hanya lebih kurang 1 peratus je yang akan dapat mesej yang kita post di facebook Fanpage. Kalau ada 100,000 like cuma 1000 orang je yang akan nampak post kita tu.  Untuk naikkan paparan kepada lebih banyak Likers page, perlulah bayar untuk fbads.
ii. Risiko fanpage kena banned. Ini adalah perkara yang menakutkan bagi pemilik fanpage. Cuba bayangkan fanpage yang dah ada 500,000 like, pastu tiba2 kena banned plak dengan facebook? ye la.. facebook kan free, adalah menjadi hak pihak facebook untuk blok atau remove page kita dari facebook (mengikut terma dan syarat facebook jugak) Tak ke naya tu? Habis punah semua senarai pelanggan/likers yang dah dikumpul dalam fanpage tadi.
Kelebihan mempunyai LIST sendiri ni adalah semua mesej yang nak disampaikan akan terus masuk ke email pelanggan. 100% berjaya disampaikan. dan senarai itu boleh digunakan berkali2 untuk produk2 yang lain juga.
Kalau korang perasan la kan, kenapa Mark Zuckerberg sanggup beli Aplikasi Whatsapp dengan harga USD19 Billion? Dengan duit sebanyak tu Mark boleh buat apps yang jauh lebih canggih lagi. Tapi apa yang Mark inginkan adalah Maklumat Pelanggan yang telah sedia ada dalam Whatsapp tu. Ini kerana Whatsapp menggunakan nombor telefon pelanggan yang sebenar untuk tujuan pengesahan apps itu. Jadi Mark telah mengukuhkan lagi database pelanggannya selain facebook dan Instagram.
Jadi nak atau tak, setiap individu yang berniat untuk membuat bisnes, WAJIB membina database pelanggan dahulu. Dengan ini perniagaan akan lebih kukuh dan terjamin di masa hadapan InsyaAllah. Dapatkan Panduan Kumpul LIST sekarang sementara harganya belum naik.

Leave a Reply