Camni Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda, Jaga-jaga ye

Ingat lagi tak artikel aku sebelum ni pasal Whatsapp Anda Mungkin Dibaca Orang Lain? Kali ini aku nak sambung isu yang sama tapi taktik yang berbeza.

Kalau kat artikel yang sebelum ini aku terangkan orang lain boleh baca Whatsapp korang disebabkan korang sendiri lupa untuk log out dari Whatsapp web, tapi untuk artikel kali ni aku nak cerita camna si dia boleh stalk whatsapp korang tanpa korang sedar.

Sumber gambar dari https://www.puretalkusa.com

Camni Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda, Jaga-jaga ye

Taktik ni aku dapat dari seorang pembaca blog ini yang bertanyakan sesuatu tentang setting Whatsapp, yang tak pasal-pasal aku dapat idea dari dia. Modus operandi dia sama je macam artikel sebelum ni iaitu guna Whatsapp Web, bukan pada laptop atau PC tapi guna handphone!
Hah! Dah saspen kan? Relax, mungkin ramai yang panik ni hahaha! Camni cara ianya dilakukan:
  1. Open apps Browser kat smartphone tu (Chrome/Firefox/Dll).
  2. Masuk ke web.whatsapp.com (kena request Desktop mode)
  3. Ambil handphone si dia,
  4. Bukak Whatsapp kat handphone si dia
  5. Scan QR Code yang terpapar pada handphone korang guna whatsapp di handphone si dia.
  6. Taraaa, handphone korang terus ada akses untuk baca segala conversation si dia (dalam browser).
Tapi sejak Whatsapp dah perkenalkan sistem keselamatan untuk verify code untuk conversation tu aku tak pastilah sistem ni boleh digunakan lagi ke tak. Aku tak cuba lagi.

Yang aku paham sistem verify ni kena scan code untuk encrypt conversation antara 2 orang yang mana proses ni korang kena buat face to face (one time).

Baca jugak : Cara nak Auto Reply Whatsapp

Baca juga : Cara install 4 Whatsapp (lebih dari 1 Whatsapp) dalam 1 phone.

Sebab tu lah aku sarankan untuk semua pengguna Whatsapp untuk selalu log out from all computers untuk memastikan hubungan antara Whatsapp kita dengan device lain terputus.

Tapi teknik ni tak sama ye dengan install 2 Whatsapp dalam 1 phone. Sebab kala install 2 Whatsapp ni ianya betul2 apps kedua yang mana korang memang kena verify nombor telefon guna pin macam biasa.

Siapa yang berminat boleh terus ke laman download Whatsapp kedua untuk link download. Bila dah ada 2 nombor ni letih jugak la kan nak topup dua2 nombor setiap bulan, jadi bertukarlah ke onexox sebab tempoh aktif percuma yang diberi adalah 2 tahun 4 bulan

28 Comments

  1. Tanpa Nama
  2. Tanpa Nama
  3. Tanpa Nama
  4. Tanpa Nama
  5. Tanpa Nama
  6. Tanpa Nama
  7. Eykaa
    • Adzril

Leave a Reply