Badan Lesu Tiba-tiba Cergas, Mana Datangnya Tenaga

Badan kita ni kalau asyik bekerja dan beraktiviti tanpa rehat pun tak elok. Kena seimbangkan dengan rehat dan makan yang secukupnya. Tapi kalau terlebih rehat pun tak boleh jugak, mesti akan jadi lesu. Ini yang biasa terjadi kat aku la bila takde aktiviti untuk dibuat. Rehat dan santai kononnya tapi last2 badan jadi lesu. Nak masuk kerja pun rasa lemau (sebab tu lah agaknya orang panggil Monday blues). Jadi aku ada cara camna nak jadikan badan yang lesu tiba-tiba cergas, mana datangnya tenaga tu?

kandungan nu-prep  tongkat ali
2 biji selepas makan, perghh dah macam kerja farmasi pulak aku kan.

Badan Lesu Tiba-tiba Cergas, Mana Datangnya Tenaga

Untuk hilangkan lesu kat badan ni sama ada dah terlebih rehat atau terlampau penat sebab tak cukup rehat, aku akan buat beberapa aktiviti ringkas yang boleh menggerakkan badan bila rasa badan lemau dan lesu. Ikutkan hati nak je aku cari aktiviti2 extreme sebab boleh menjadikan adrenalin aku bergerak pantas. Tapi bukannya kat rumah aku ada jurang tinggi untuk aku terjun malah takde roller coaster untuk aku layan. Untuk aktiviti hilangkan lesu ni cukuplah sekadar buat benda ringan. Bercucuk tanam contohnya.

Selain dari buat aktiviti becucuk tanam atau berbasikal atau apa2 la aktiviti ringan, aku cuba makan 2 bijik (je) kapsul NU Prep (dengan estrak tongkat ali). Eh! Badan jadi cergas. Sepertinya badan hantar signal ke otak untuk melakukan perkara-perkara lain. Mungkin sebab tenaga yang dijana menjadikan aku macam ‘ringan tulang’ je untuk buat banyak perkara.

Nu-Prep Untuk Wanita Juga

Bila sebut tongkat ali, dah memasing ingat untuk aktiviti malam suami isteri je. Terus teringat ubat kuat. Aktiviti tu memang pun perlukan tenaga yang lebih hehehe. Apa ko ingat benda lain tak perlukan tenaga? Nak bawak motor pun kena ada tenaga sebenarnya. Nak suap makanan dalam mulut pun kena ada tenaga. Jadi supplement terbaik untuk jadikan badan bertenaga aku memang rekemen Nu Prep tongkat ali ni. Eh! Nu Prep ni bukan untuk lelaki je, perempuan pun dah confirm perlu jugak supplement ni sebab salah satu fungsi estrak Tongkat Ali ni adalah untuk melancarkan peredaran darah dalam badan.

Cara Makan Nu-Prep Tongkat Ali

Macam ayat biasa je kan ‘Melancarkan peredaran darah dalam badan’ tapi bagi yang belum cuba memang belum tau. Setiap dari kapsul Nu-Prep ni mengandungi 100mg estrak akar tongkat ali yang dipiawaikan. Biasa orang makan 2 biji je tapi aritu aku pernah dengar Aaron Aziz makan sampai 6 biji sehari. Pagi petang siang malam lah tu. Dan aku nak bagitau kat sini, sebenarnya Nu-Prep ni bukan untuk lelaki je, eh apa ingat pompuan tak penat ke buat kerja? So mereka pun digalakkan untuk ambil Nu-Prep.

Kalau menurut Dr Ismail Tambi iaitu seorang Pakar Andrologi, penggunaan Nu-Prep ni memang dah dikaji secara saintifik dan tiada sebarang kesan sampingan selepas makan kapsul ni. Bagi aku ada la kesan sampingan produk Nu-Prep ni, iaitu badan ko makin bertenaga dan jadi ‘ringan tulang’ untuk buat kerja.

Kelebihan Nu-Prep Tongkat Ali

Secara ringkasnya Nu-Prep ni memang banyak kelebihan untuk badan. Korang sayang badan korang kan?

  • Meningkatkan tenaga dan stamina di samping
  • mengatasi kelesuan dan melancarkan peredaran darah.
  • Diuji secara klinikal untuk menjana tenaga berkekalan.
  • Larut air untuk penyerapan yang optimum.
  • Dikering sejuk beku untuk mengekalkan
  • komponen bioaktif.
  • Dipiawaikan untuk kandungan dos yang konsisten.
  • Diperbuat di kilang yang berdaftar dengan US FDA.

Mana nak beli Nu-Prep Tongkat Ali?

Nu-Prep ni memang senang nak cari sebab dijual kat farmasi-farmasi terkenal kat Malaysia ni macam Watson, Guardian, Caring, Vitacare dan lain-lain. Nak beli online pun boleh kat www.nuprepsales.com atau korang boleh la cuba calling 1 800 22 2012. Selain tu kalau ada sebarang pertanyaan tapi malu nak call boleh la hantar email ke marketing@biotropicsmalaysia.com. Kalau nak hantar email pun malu, aku tak boleh nak tolong dah.

Leave a Reply