Letak Harga Bajet Kahwin Korang, The Kenduri Akan Laksana

Dulu bab-bab nak jimat, nak bajet untuk kahwin ni memang topik feveret aku lah. Tapi dulu aku punya fokus jimat tu cuma pada kad kahwin sahaja.
Banyak info dan nasihat untuk penjimatan tempahan kad kahwin yang aku kongsikan untuk orang ramai kat blog Kadsekeping termasuklah jenis-jenis material kad dan saiz yang sesuai untuk kad kahwin tu.
The Kenduri, Event Planner

The Kenduri Event Planner

Lain ceritanya dengan The Kenduri, satu-satunya Event Planner kat Malaysia ni yang menjadikan konsep bajet dalam urusan perkahwinan menjadi kenyataan kepada semua bakal pasangan pengantin.
The Kenduri ni tak letak berapa harga untuk korang langsungkan perkahwinan korang. Ianya bergantung kepada berapa bajet yang korang ada, dan mereka akan merealisasikan majlis kahwin korang dengan gemilang yang paling optimum berdasarkan bajet yang korang berikan.
A photo posted by The Kenduri (@the_kenduri) on Jan 9, 2017 at 3:54am PST

Bajet dan Consult

Jangan malu untuk bagitau The Kenduri berapa bajet kahwin korang. Diaorang akan consult dan nasihat yang terbaik untuk majlis bahagia korang nanti.

Dari bajet RM2,000 ke RM45,000 atau lebih, hanya hubungi Zaim dan Arham (Pengasas The Kenduri) untuk mendapat khidmat nasihat kelancaran majlis gemilang korang. 
Kalau bajet kurang dari RM2,000 pun boleh jugak bincang dengan mereka untuk tentukan dan custom apa yang perlu, yang penting majlis korang akan nampak sempurna.
A photo posted by The Kenduri (@the_kenduri) on Jan 9, 2017 at 4:14am PST

Pengasas The Kenduri

Aku kagum sebenarnya dengan Zaim dan Arham ni, mereka ni baru berusia 24 tahun (2017) tapi dah mengembangkan The Kenduri ke tahap yang membanggakan.
1st aku kenal diaorang ni masa Majlis House Warming Misi Viral kat Gombak. Time tu aku dah dapat agak memang The Kenduri ni milik anak muda yang berwawasan ni.
Cara diaorang kembangkan bisnes memang guna style bootstrap iaitu tanpa membuat sebarang pinjaman dari mana-mana institusi kewangan untuk memulakan perniagaan. Syabas.

One Stop Perkahwinan

Berbalik kat penjimatan tadi, The Kenduri ni sebenarnya telah merealisasikan konsep One Stop untuk majlis perkahwinan. Mana taknya, dari Kursus Kahwin, mak andam, jurugambar, juruvideo,  kad kahwin percuma, urus tok kadi, sampailah honey moon, diaorang akan uruskan.
Bukan tu je, lepas kahwin dah preggy nak buat majlis berendoi pun mereka akan cover tau. Majlis akikah lagi, semualah.

Makanan Disediakan oleh Kitchen The Kenduri

Bab makanan pun korang boleh custom ngan The Kenduri. Masa aku terjah majlis kahwin kat Galeri Diraja Seremban, memang serius cakap, makanan dia sedap. The Kenduri ada kitchen yang sediakan semua katering ni. Bukan sub tau.
Dan yang bestnya ada coffee corner pulak tu kat situ. Lepas makan nasi, layan kek beserta kopi plak.
A video posted by Aryl Myzn (@arylmyzn) on Jan 6, 2017 at 8:25pm PST

A photo posted by The Kenduri (@the_kenduri) on Jan 9, 2017 at 3:54am PST

Udang Panjat terlalu mainstream

Bagi aku lah, apa yang bagusnya diaorang selain apa yang aku cerita kat atas ni, diaorang ubah konsep kahwin yang selama ni dah melekat kat minda masyarakat kita. 
Contohnya adalah menjadi kewajipan makan beradab mesti ada udang panjat kan? Diaorang ubah menu tu, bukan seperti kebiasaannya.
Yang pasti ianya sedap dan pada harga yang berpatutan dan ianya tak stereotype macam majlis kahwin dulu-dulu namun tetap ada nilai dan budaya masyarakat kita.
A photo posted by The Kenduri (@the_kenduri) on Jan 8, 2017 at 8:02am PST

Si Arham ada bagitau, selain bagitau bajet kat The Kenduri, korang boleh bagitau konsep camna yang korang nak untuk perkahwinan korang tu.
Nak buat majlis kat atas lori, tepi pantai, atas kapal terbang dan lain-lain pun boleh. Cuma bagitau je kat diaorang, pastu pandailah The Kenduri realisasikan.
Korang tak teringin ke majlis kahwin kat Rooftop Foodloft Kuala Lumpur? Boleh propose kat The Kenduri. Ada background twin tower beb!
Kalau nak dapatkan nasihat dan idea untuk majlis perkahwinan korang, korang konteklah Zaim kat 0194650774 atau boleh usha majlis-majlis yang pernah dikendali oleh The Kenduri kat Instagram dan Facebook.
Korang bagitaulah dapat info ni dari blog adzril.com, manalah tau boleh dapat harga kroni. hehehe!

6 Comments

Leave a Reply