Cara Keluar Dari Group Whatsapp

Sebenarnya cara keluar dari group Whatsapp sangat mudah. Korang hanya perlu tekan (dalam 3 saat) kat conversation grup tu, pastu tekan menu EXIT GROUP. Tapi kadang2 member mengata bila kita keluar dari group konon kita kera sumbang tak nak berkawan. Tak geng la kononnya. Jadi camna caranya kita tak keluar dari group Whatsapp tapi dalam masa yang sama segala notification dari group Whatsapp itu tidak mengganggu korang? Jadi kat sini aku nak tunjukkan cara untuk korang senyapkan atau disablekan group Whatsapp dari mengganggu hari tenang korang.

1. Masuk dalam conversation group yang korang nak senyapkan tu. Tekan menu dan pilih menu Mute.

Baca juga : Cara elak gambar di simpan dalam Whatsapp

2. Pilih Mute untuk 1 tahun dan untick Show Notification kemudian klik OK.

Untuk disable atau menutup Wechat Group Notification, korang boleh la terus ke link yang aku sediakan.

Leave a Reply