Tak Perlu Topup Kredit Selama 28 Bulan

Aku percaya ramai antara kita ni jarang guna kredit telefon untuk call atau sms sbb zaman skrg ni boleh dapat akses internet kt mana2. Sudahnya dah cukup bulan kredit masih banyak tapi disebabkan kita nak kekalkan keaktifan nombor maka kita perlu topup btul tak?<

senang nak reload.
Sumber gambar dari ezuddin.com

Berbanggalah sebab kredit bertambah banyak tp kesian la sebab tiap2 bulan kena topup kredit phone sebab kekal aktif. Silap bulan cukup tahun kredit dalam phone rm300 tak digunakan.

Tak semua orang rajin habiskan kredit phone ni.Lagi-lagi yg jenis kat rumah ada stremyx/unify kat opis pun ada unify/streamyx. Pegi mcd pun ada internet.

Sudahnya kredit lapuk takleh nak buat call out. Topup setiap bulan semata-mata sebab nak kekalkan nombor.. Kesian.

Jadi untuk orang jenis camni sangat lah sesuainya kalau korang tukar nombor korang ke telco onexox. Dengan sekali topup rm10 dah boleh tahan sampai 28 bulan woooo! Bila dah guna onexox ni korang hanya perlu caj handphone je utk pastikan panggilan masuk ngan sms boleh ditetima.

Ye la kalu bateri kong mana leh terima panggilan atau sms kan?

tak perlu topup selalu
tak perlu nak topup sampai Disember 2018.

Selain dari tahan 28 bulan, kadar panggilan onexox ni adalah antara yg terendah kalau nak dibanding dgn telco lain mengikut caj per blok. Sms pun murah jugak. Dah la boleh tahan sampai 28 bulan, panggilan ngan sms murah pulak tu.

Psstt! Aku pernah dicabar untuk buktikan validity tu.

Onexox ni sbnrnya menggunakan prasarana dari Celcom. Liputannya sangat meluas dan kadar kelajuan internetnya takdelah sesak mcm telco lain. Dan harga langganan internet pun boleh dikatakan murah.

Dah 3 tahun aku guna onexox ni memang beberapa perkara yang menyebabkan aku stay kat XOX. Dari xde online topup sampai la skrg ni leh topup online.

28 bulan kita dapat bila kita MNP (kekalkan) nombor lama atau topup rm50 bagi sim baru.Tarikh luput 28 bulan tu akan bertambah setiap kali kita topup..bermaksud semakin byk topup, semakin jauh tarikh luput akan dianjak ke hadapan.

Ok. Bagi korang yg berminat nak bertukar ke onexox (kekalkan nombor lama) atau nak beli nombor onexox yang baru, boleh terus whatsapp aku kat O192O61966.

Boleh la jamu mata tengok nombor-nombor terkini onexox yg berkenan atau nak tnya apa2 pun boleh (pasal onexox la). Anyway aku ada 2 nombor yang aku simpan untuk dilepaskan. Nombor lain aku tak nak reveal lagi.

Tengok nombor onexox yang terkini kat sini.

P/s: simcard ni tak makan kredit walaupun korang on data kt handphone. Sempoi kan?

Leave a Reply