Tukar Nickname Nama Paparan di Google + Plus

Nama yang kita tulis kat Google+ Plus ni sebenarnya nickname yang akan dipaparkan dalam komen di blog (yang menggunakan sistem komen blogspot yang default) dan Youtube. Kadang-kadang nama yang korang pilih tu mungkin tak best sebab masa mula-mula daftar akaun google dulu tak sempat nak pikir nama yang best-best kan?
Tukar nickname di Google Plus.

Tukar Nickname Nama Paparan di Google + Plus

Sebelum korang nak tukar nickname kat Google Plus ni, korang kena convert Google Plus ke versi yang baru (versi yang aku akan tunjukkan ni le) kalau tak memang lain caranya.

1. Klik kat menu sebelah kiri
2. klik pada profile
3. Tekan icon yang macam huruf ‘i’ tu.

4. Tekan icon pencil.

5. Ubah First Name dan Last Name mengikut kehendak korang.
6. Klik ok. Setel

Setel je korang buat benda ni, maka nickname korang kat semua produk Google akan berubah. Sekian tutorial untuk masa ini. Nanti la aku share apa-apa yang korang suka lagi. hahaha!

Leave a Reply