Cara Dapatkan Tempoh Sah Panjang Tak Masuk Akal Untuk Simkad Telefon Anda

Aku paham korang yang guna prepaid mesti terasa poket korang kering setiap bulan sebab nak kena topup untuk kekalkan tempoh sah kredit korang tu.

Biasanya yang jenis berjimat ni lagi kesian, kredit banyak lagi tapi terpaksa pulak nak kena topup semata-mata nak nombor terus aktif.

Sini aku tunjukkan cara untuk dapatkan tempoh sah simkad panjang pastu korang tak perlu nak pikir pasal topup selagi kredit masih ada.

Untuk pengguna Digi, Maxis,Celcom, Umobile, Tunetalk dan Altel, maaf, aku tak tau camna caranya untuk telco2 tu. Tips ini cuma boleh dibuat kalau korang pengguna Onexox sebab onexox satu-satunya telco yang boleh tambah validity.

Pada sesiapa yang nak dapatkan simkad Onexox, boleh la periksa nombor yang available kat sini.

Cara Dapatkan Tempoh Sah Panjang Tak Masuk Akal Untuk Simkad Telefon Anda

Tempoh sah aktif simkad onexox yang asal adalah 2 tahun 4 bulan (28 bulan) yang diberikan secara percuma bagi mereka yang berpindah dari telco lama ke onexox dengan mengekalkan nombor lama mereka dan topup RM10 untuk pendaftaran nombor baru.

Sebenarnya tempoh 28 bulan itu sudah cukup lama dan memang tak masuk akal bagi simkad yang wujud kat Malaysia ni.

Tapi manusia itu tamak, kalau boleh nak tempoh sah aktif tu sampai 10 tahun hehehe.

Topup Atau Share Kredit

Pada mereka yang memang nak tempoh aktif tu jadi panjang dan lama tak masuk akal, apa yang korang perlu buat adalah,

pertama: Topup banyak kali.

Dan yang kedua, Topup sekali dan Share kredit dengan nombor onexox lain berkali-kali.

Cara ini tidak pernah didedahkan tapi memang boleh dibuat sebab ada dalam USSD sim onexox.

1. Cek Baki dulu2. Masuk ke Menu Transfer Kredit
3. Share MA (Ini adalah fungsi untuk share kredit ke user lain)
4. Masukkan pilih jumlah yang nak dishare tu, ada 4 pilihan.
5. Masukkan nombor telefon yang akan terima kredit tu.
6. Berjaya. Aku kongsi RM15 ke 0192061966 jadi nombor tu terus dapat validity 7 hari, dan kredit RM15

Perlu diingatkan, setiap satu perkongsian kredit ke nombor lain yang berjaya akan di caj RM 0.25.

Tapi bagi korang yang suka tempoh aktif panjang, boleh la main transfer kredit ke nombor kawan dan mintak kawan transfer balik kredit ke nombor korang.

Buat atas risiko korang sendiri. Whatsapp 0106OO9966 untuk pilih nombor atau kekalkan nombor korang ke Onexox.

Selain dari cara tu, lebih senang untuk terus beli validity untuk tempoh setahun dan 6 bulan dengan harga RM25 dan RM18 masing-masing.

Cara Beli Tempoh Sah Panjang / Validity Onexox

Untuk beli tempoh sah setahun, taip sms VALID 12 dan hantar ke 22111. Kredit sebanyak RM25 akan dipotong.

Manakala untuk beli tempoh sah selama 6 bulan, taip SMS VALID 6 dan hantar ke 22111. Kredit sebanyak RM18 akan dipotong dari kredit telefon anda.

Jadi camna?

Berminat nak tolong kawan-kawan, mak ayah kat kampung untuk berjimat?

Boleh terus hubungi saya O192O6l966. Saya menanti di Whatsapp/SMS/ dan panggilan. Terima kasih.

Summary
Article Name
telco tempoh sah aktif paling panjang
Description
untuk dapatkan tempoh aktif sah telefon anda,takde pilihan lain melainkan onexox. Dengan topup RM1 dikira sebagai 1 hari, bayangkan kalau topup banyak kali.
Author
Publisher Name
The Adzril.com
Publisher Logo

2 Comments

Leave a Reply