Cara Transfer Kredit Onexox ke Nombor Onexox Lain

Posted by

Siapa kata guna Onexox tak jimat? Kalau tak jimat takkanlah sampai kita nak transfer kredit ke orang lain kan? Betul, artikel ni akan tunjukkan cara transfer kredit onexox ke nombor lain.

Tapi hanya ke nombor onexox je lah kan? Takkan nak share ke nombor maxis pulak.

Cara Transfer kredit Onexox ke Nombor lain

transfer kredit langkah 1
Dail *150# dan bila dapat paparan ni, pilih menu nombor 5. Transfer Kredit. Masukkan nombor 5 dan tekan Send.
Share MA untuk transfer kredit xox
pilih menu 2. Share MA. Masukkan nombor 2 dan tekan Send.
transfer kredit MA untuk nombor onexox
Seterusnya, masukkan nombor Onexox yang nak terima kredit tu dan tekan Send.
transfer kredit onexox RM30
Pilih jumlah yang nak dikongsi tu, dalam kes ni saya nak kongsi RM30, jadi saya pilih menu 3. (masukkan nombor 3 dan tekan Send)
transfer kredit onexox
Masukkan nombor 88 untuk Submit, tekan Send.
berjaya transfer kredit xox
Onexox akan hantar notifikasi mengatakan dah berjaya.
kredit MA low.
Onexox akan hantar SMS memberitahu kredit anda low. Biarkan je. Ini menunjukkan kredit MA anda, bukan kredit keseluruhan.

Jadi itulah dia cara untuk transfer kredit onexox ke nombor lain.

Berkenaan dengan SMS dari Onexox yang berbunyi XOX service

reminder: your account is low on balance. Please recharge to avoid service interruption. korang tak perlu risau pasal sms ni.

Sebab yang dikatakan low tu adalah kredit MA (Main Account). Kalau nak topup pun boleh, kalau tak nak pun ok.

Lagi-lagi kalau kredit DA masih ada lagi baki. Baca cara topup onexox kalau belum tahu ye.

Apa? Tak tahu DA dan MA tu apa? Baca artikel saya yang bertajuk DA dan MA Onexox, mesti boleh paham punya.

Onexox Prepaid hanya boleh transfer kredit ke nombor Onexox Prepaid sahaja. Onexox Black tidak boleh terima kredit dari Onexox Prepaid. 2 Entiti berbeza.

Rating Pembaca
[Total: 2 Average: 4.5]

17 comments

  1. Nk tye klau saya masih ada validity (2tahun), then ada no onexox share kredit kt saya rm30. sepatutnye akan dpt validity 25 hari. adakah validity saya kan extend ke depan 25 hari lg atau tdak ye ? tq

      1. Dlu en adzril ada share video kt youtube, utk method share kredit, dari satu no onexox ke no onexox yg lain. Kalau kita ada byk no, tp sume no join onexox, then gune share kredit utk extend validity. Boleh en adzril share kan link youtube tersebut x ? sbb saya x jumpe link dia. tq 🙂

  2. Boleh ke xox ni withdraw balik topup yg kita topup? Saya ada rm150 xox tak guna sgt jdi saya nk transfer ke bank saya balik… boleh ke?

    1. Perghh.. Inj soalan rare. Onexox ni telco, bukan apps Boost yg boleh withdraw duit.

      Tapi saya ada cadangan.. Gunakan 150 tu utk:
      1. Beli validity sim, atau
      2. Beli data happyhour byk2 dan jual kepada user onexox lain.
      3. Jual kredit kepada user onexox lain.
      4. Transfer back to back dgn nombor onexox lain utk gain validity.

      Utk urusan tu semua, kalau tak jelas boleh whatsapp saya 0106009966

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *