Cara Transfer Kredit Onexox ke Nombor Onexox Lain

Siapa kata guna Onexox tak jimat? Kalau tak jimat takkanlah sampai kita nak transfer kredit ke orang lain kan? Betul, artikel ni akan tunjukkan cara transfer kredit onexox ke nombor lain.

Tapi hanya ke nombor onexox je lah kan? Takkan nak share ke nombor maxis pulak.

Cara Transfer kredit Onexox ke Nombor lain

transfer kredit langkah 1

Dail *150# dan bila dapat paparan ni, pilih menu nombor 5. Transfer Kredit. Masukkan nombor 5 dan tekan Send.

 

Share MA untuk transfer kredit xox

pilih menu 2. Share MA. Masukkan nombor 2 dan tekan Send.

 

transfer kredit MA untuk nombor onexox

Seterusnya, masukkan nombor Onexox yang nak terima kredit tu dan tekan Send.

 

transfer kredit onexox RM30

Pilih jumlah yang nak dikongsi tu, dalam kes ni saya nak kongsi RM30, jadi saya pilih menu 3. (masukkan nombor 3 dan tekan Send)

 

transfer kredit onexox

Masukkan nombor 88 untuk Submit, tekan Send.

 

berjaya transfer kredit xox

Onexox akan hantar notifikasi mengatakan dah berjaya.

 

kredit MA low.

Onexox akan hantar SMS memberitahu kredit anda low. Biarkan je. Ini menunjukkan kredit MA anda, bukan kredit keseluruhan.

Jadi itulah dia cara untuk transfer kredit onexox ke nombor lain.

Berkenaan dengan SMS dari Onexox yang berbunyi XOX service reminder: your account is low on balance. Please recharge to avoid service interruption. korang tak perlu risau pasal sms ni.

Sebab yang dikatakan low tu adalah kredit MA (Main Account). Kalau nak topup pun boleh, kalau tak nak pun ok.

Lagi-lagi kalau kredit DA masih ada lagi baki. Baca cara topup onexox kalau belum tahu ye.

Apa? Tak tahu DA dan MA tu apa? Baca artikel saya yang bertajuk DA dan MA Onexox, mesti boleh paham punya.

2 Comments

  1. zh
    • Adzril

Leave a Reply