Mengenai Saya

Seorang yang obses berkaitan hal blogging, teknik dan taktik dalam menulis blog. Saya sentiasa mengkaji dan mencari strategi terkini untuk mengoptimumkan artikel dalam blog untuk dijumpai di Enjin Carian Google dan Search Engine yang lain.

Selain dari tugasan menjadi lifestyle blogger, Saya juga memberi khidmat nasihat kepada pemilik perniagaan dan servis untuk melakukan pemasaran menggunakan channel blogging secara efektif.

Saya juga memiliki beberapa buah Facebook Fanpage dengan jumlah likers keseluruhan hampir 700k. Ini adalah salah satu tools yang saya gunakan untuk mendapatkan engagement dalam Online Marketing.

Sekitar tahun 2015 sehingga ke hari ini saya telah bergemulang dalam dunia review produk, perniagaan dan servis melalui blogging.

Bermacam teknik dan taktik telah digunakan oleh blogger yang saya perhatikan sepanjang berada di dalam bidang ini (Sehingga hari ini).

Tidak dinafikan impak dari penulisan blogger ini membantu pemilik bisnes dari segi jualan dan brand awareness dengan trafik pelawat yang mereka ada.

Namun masih terdapat beberapa perkara yang tidak dititik beratkan sama ada dari pihak blogger secara individu, pihak Public Relation (PR) dan pihak pemilik bisnes yang membuatkan kerja blogging ini seperti melepaskan batuk di tangga.

Perkara ini jika dititikberatkan, impak perniagaan akan mencanak sekaligus menjadikan blogger lebih berkualiti dan berkredibiliti.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut dan untuk sebarang urusan pengiklanan melalui blog.