Kereta Sewa Kota Kinabalu Yang Paling Banyak Digunakan | Axia, Bezza, Myvi

Posted by

Kalau anda dah baca perkongsian saya berkenaan pemilihan kereta sewa yang sesuai untuk kegunaan percutian di Sabah, sekarang saya nak kongsi pasal kereta yang paling banyak digunakan di sekitar Kota Kinabalu, Kundasang dan lain-lain tempat di Sabah.

Jenis Kereta Sewa Yang Popular di Kota Kinabalu Sabah

Jenis kereta sewaHarga sewa harian
Perodua AxiaRM110
Perodua MyziRM120
Perodua BezzaRM130
Perodua AlzaRM180
Proton SagaRM120

Boleh baca perkongsian dan pengalaman saya guna kereta sewa di Kota Kinabalu Sabah.

Perodua Axia

Kalau anda datang berdua boleh sewa kereta Axia ni. Kalau bertiga (dewasa) pun boleh asalkan masing-masing tak bawak luggage yang banyak. Karak tak muat pulak. Sesuai untuk yang datang nak bercuti dan tak beli apa-apa cenderahati kat Sabah nanti.

Perodua Myvi

kereta sewa myvi baru di kota kinabalu Sabah
Kereta Sewa Myvi Baru

Yang ni Up sikit satu level. Dari gaya je memang dah terbaik lah myvi ni. Power pun boleh tahan. Setakat nak ke Kundasang, takde hal punyalah. Cuma ruang untuk luggage masih terhad untuk kereta ni. Anda perlukan….

Perodua Bezza

Untuk kegunaan yang paling praktikal semasa bercuti di Sabah ni, saya sarankan untuk sewa je kereta Perodua Bezza.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Bonet besar, ruang luas (lebih sikit la dari Myvi dan Axia), power pun boleh tahan. Harga? Semestinya mampu sewa. Ini yang paling praktikal.

Nak besar lagi?

Perodua Alza

Kalau ada bajet lebih sikit dan memang datang bercuti ke Sabah ni ramai, boleh la pilih alza ni. Boleh bagi keselesaan kat penumpang dan anak-anak kat ruang belakang kereta.

Ruang untuk letak luggage pun banyak. Takde lah pening kepala nak bawak luggage untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang menarik kat Sabah ni.

Takkan la nak duduk stay je kat satu tempat penginapan kan?

Yes, Alza sesuai untuk keluarga besar. Nak besar lagi boleh ambik Vellfire.

Last but not least..

Proton Saga.

Yang ni pilihan untuk bajet yang rendah sikit. Murah sikit berbanding Bezza. Tak tahu lah nanti kalau dah ada stock Saga baru camna harganya.

Untuk sewa kereta kat Kota Kinabalu Sabah ni boleh hubungi;

0109469296 (Puan Suhaila) dari Big Momma Car rental, WhatsApp

atau

0138933348 (CT) dan 0168432069 (Wan) WhatsApp 

Yang bestnya, anda boleh dapat harga murah kalau sewa 3 hari dan keatas.

Rating Pembaca
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *