Kereta Sewa Kota Kinabalu Terus ke Airport (TANPA CAJ)

Perodua Axia (A) - RM110 per day.

Selesa untuk 3 atau 4 orang dewasa dan mempunyai ruang bagasi yang kecil.

Perodua Myvi (A) - RM120 per day

Selesa untuk 4 orang dewasa dan mempunyai ruang bagasi yang sederhana.

Perodua Bezza (A) - RM130 per day

Selesa untuk 4 orang dewasa dan mempunyai ruang bagasi yang besar.

Perodua Alza (A) - RM180 per day

Selesa untuk 6 atau 7 orang dewasa dan mempunyai ruang bagasi yang besar.

Proton Saga (A) - RM120 perday

Selesa untuk 4 orang dewasa dan mempunyai ruang bagasi yang besar.

Kalau anda dah baca perkongsian saya berkenaan pemilihan kereta sewa yang sesuai untuk kegunaan percutian di Sabah, sekarang saya nak kongsi pasal kereta yang paling banyak disewa di sekitar Kota Kinabalu, Kundasang dan lain-lain tempat di Sabah. Saya kongsikan kereta sewa Kota Kinabalu yang korang boleh sewa nanti.

Jenis Kereta Sewa Murah Popular di Kota Kinabalu Sabah

Jenis kereta sewa Harga sewa harian
Perodua Axia RM110
Perodua Myvi RM120
Perodua Bezza RM130
Perodua Alza RM180
Proton Saga RM120

Boleh baca perkongsian dan pengalaman saya guna kereta sewa di Kota Kinabalu Sabah. Atau boleh terus hubungi;

0138933348 (CT) dan 0168432069 (Wan) WhatsApp 

atau

0109469296 (Puan Suhaila) dari Big Momma Car rental, WhatsApp

Perodua Axia

Kalau anda datang berdua boleh sewa kereta Axia ni.

sewa perodua axia putih di kota kinabalu sabah.

Kalau sewa Axia ni memang sempoilah.

Kalau bertiga (dewasa) pun boleh asalkan masing-masing tak bawak luggage yang banyak. Karang tak muat pulak. Sesuai untuk yang datang nak bercuti dan tak beli apa-apa cenderahati kat Sabah nanti.

Tapi ingat, ruang bagasi dia kecik je. Nak besar sikit boleh pilih Myvi.

Perodua Myvi

kereta sewa myvi baru di kota kinabalu Sabah

Kereta Sewa Myvi Baru

Yang ni Up sikit satu level. Dari gaya je memang dah terbaik lah myvi ni. Power pun boleh tahan. Setakat nak ke Kundasang, takde hal punyalah. Cuma ruang untuk luggage masih terhad untuk kereta ni. Anda perlukan….

Perodua Bezza

Untuk kegunaan yang paling praktikal semasa bercuti di Sabah ni, saya sarankan untuk sewa je kereta Perodua Bezza.

Next trip, saya memang nak sewa Perodua Bezza je. Bonet besar.

Bonet besar, ruang luas (lebih sikit la dari Myvi dan Axia), power pun boleh tahan. Harga? Semestinya mampu sewa. Ini yang paling praktikal.

Nak besar lagi?

Perodua Alza

Kalau ada bajet lebih sikit dan memang datang bercuti ke Sabah ni ramai, boleh la pilih alza ni. Boleh bagi keselesaan kat penumpang dan anak-anak kat ruang belakang kereta.

Ruang untuk letak luggage pun banyak. Takde lah pening kepala nak bawak luggage untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang menarik kat Sabah ni.

Takkan la nak duduk stay je kat satu tempat penginapan kan? Yes, Alza sesuai untuk keluarga besar. Nak besar lagi boleh ambik Vellfire.

Last but not least..

Proton Saga.

Yang ni pilihan untuk bajet yang rendah sikit. Murah sikit berbanding Bezza. Tak tahu lah nanti kalau dah ada stock Saga baru camna harganya.

Nak murah sikit, boleh la ambik Saga.

Untuk sewa kereta kat Kota Kinabalu Sabah ni boleh hubungi;

Yang bestnya, anda boleh dapat harga murah kalau sewa 3 hari dan keatas.

Tips Nak Sewa Kereta Murah Di Kota Kinabalu Sabah

Nak sewa kereta ni bukan sehari je. Dan harga sewaan bukanlah murah ye. Mana ada sewa kereta dapat harga RM50 sehari?

Memang boleh dapat harga macam tu, tapi syaratnya kena sewa kereta tu minimum sebulan. Kebanyakan syarikat sewa kereta kat Sabah ni takkan buat sewaan yang lama camtu atas sebab keselamatan. Melainkan ada dokumen yang lengkap. Contohnya nak sewa sebab urusan kerja.

Selain dari tu, kalau untuk tujuan bercuti atau alasan kerja tanpa dokumen yang sah dari Syarikat korang, memang la diaorang takkan bagi sewa sewenang-wenangnya. Saya ada jelaskan perkara ini kat artikel bertajuk sewa kereta serendah RM50. Bacalah kalau berkesempatan.

Jangan tertipu je.

Kalau nak murah dari harga yang disebutkan, biasanya perlu sewa 3 hari dan ke atas. So dapatkan sikit diskaun.

Hubungi;

0109469296 (Puan Suhaila) dari Big Momma Car rental, WhatsApp

atau

0138933348 (CT) dan 0168432069 (Wan) WhatsApp 


Jadi untuk menjimatkan kos korang bercuti kat Sabah ni, selain dari sewa lebih dari 3 hari, boleh la plan untuk kongsi bayar antara kawan-kawan korang. Kereta sewa ni bukan je kena bayar sewa, kos untuk minyak petrol pun kenalah fikir jugak kan?

Jadi kalau korang datang bercuti dengan kawan-kawan, boleh la kongsi-kongsi kos untuk sewa dan minyak sekali. Kalau datang dengan family takpelah, mesti dah ada yang tolong bayar atau mesti ada sorang tu yang akan bayar untuk semua kos tu kan? Takkan lah si suami nak mintak tong tong (kongsi bayar) dengan isteri untuk bayar kereta sewa hahaha!

sewa van hiace di kota kinabalu sabah

Apa? Nak sewa van? Apa pulak takde, ada je.

Kalau datang sendiri? Naik Grab je okay!

Cuma kalau naik Grab, setakat nak pergi tempat-tempat sekitar Kota Kinabalu, Putatan, Sepangar oklah. Kalau nak ke Kundasang, tetap kena guna kereta sewa.