3 Langkah Tempahan Plate FE Putrajaya

Alhamdulillah tempahan plate FE Putrajaya telah dilancarkan mengikut jadual pada tahun 2022 ini. Maka bertambahlah keluarga nombor pendaftaran siri F ini. Bermulanya tempahan plate FE, plate siri F yang lain seperti F, FA, FB, FC dan FD juga masih diteruskan seperti biasa yang mana pada pendapat saya plate F (single F) adalah spesis yang paling ‘terancam’ ketika ini diikuti plate FA dan FB.

Prosedur mendapatkan plate Putrajaya

Seperti biasanya prosedur tempahan plate Putrajaya perlu melalui proses mendapatkan memo kelulusan dan bayaran slip. Tidak seperti kebanyakan plate Negeri lain di Malaysia yang boleh ditempah di MySikap.

  1. Pemilihan nombor
  2. Semakan ketersediaan (availability) nombor
  3. Mendapatkan memo kelulusan untuk plate Putrajaya
  4. Pembayaran nombor
  5. Terima slip nombor.

Prosedur tempahan plate FE Putrajaya

Untuk itu saya menyediakan servis tempahan plate FE Putrajaya ini untuk mudahkan urusan anda. Whatsapp atau hubungi saya di O1O6OO9966 untuk semak ketersediaan (availability) dan harga sesebuah nombor yang ingin dibeli (ditempah). Selain FE, tempahan plate siri F yang lain juga dibuka termasuk tempahan plate Negeri seluruh Malaysia.

Anda hanya perlu;

3 Langkah Mudah untuk Tempah Plate FE Putrajaya.

  • Pilih nombor yang dikehendaki mengikut availability (ketersediaan).
  • Berikan dokumen yang diperlukan dan buat bayaran.
  • Terima slip nombor dan sedia untuk didaftarkan ke kenderaan (kereta atau motor).

Whatsapp saya O1O6OO9966 (Adzril Magicalips PLT) untuk urusan tempahan.

Dokumen yang diperlukan

Untuk pendaftaran bagi individu, hanya perlukan salinan kad pengenalan depan dan belakang (dipalang kegunaan tempahan plate FE). Pastikan kad pengenalan yang diberi adalah penama bagi kereta atau motor yang hendak dibeli.

Bagi pendaftaran kenderaan syarikat pula hanya perlukan salinan SSM Syarikat.

Tempoh Sah Pendaftaran Plate

Tempoh untuk anda mendaftarkan nombor plate FE ini ke kenderaan sama ada motorsikal atau kereta selepas mendapat slip nombor adalah 6 bulan. Selepas 6 bulan slip nombor plate akan tamat tempoh (expired).

Sekiranya nombor pendaftaran FE ini tidak didaftarkan dalam tempoh 6 bulan itu, anda mempunyai 2 pilihan untuk memastikan nombor itu terus menjadi milik anda;

  1. Daftarkan pada motorsikal yang murah (boleh hubungi saya untuk dapatkan motorsikal berharga RM3500, atau
  2. Membuat tempahan semula bagi nombor yang sama untuk mendapatkan tambahan tempoh selama 6 bulan lagi.

Anda tidak digalakkan untuk memaparkan atau beritahu kepada orang yang tidak dikenali berkenaan nombor pendaftaran anda beserta tarikh tamat tempoh untuk mengelakkan nombor plate yang tamat tempoh itu ditempah oleh orang lain selepas tarikh sah slip nombor tamat.

Pilihan Plate Lain Untuk Nombor pilihan

Sekiranya anda ingin mendapatkan khidmat nasihat berkaitan tempahan nombor pendaftaran kenderaan anda, boleh juga hubungi saya O1O6OO9966. Sekiranya pilihan nombor anda tidak ada untuk FE, mungkin anda boleh pilih untuk FD, FC, FC, FA dan F. Selain itu anda boleh cuba mendapatkan nombor pendaftaran plate MALAYSIA dan negeri lain untuk nombor pilihan anda.

Testimoni dan Feedback pelanggan

Terima kasih kepada semua pelanggan yang pernah menggunakan servis tempahan nombor plate Putrajaya dan negeri lain dengan saya. Saya kumpulkan sebahagian feedback dan komen pelanggan dalam page Feedback Tempahan Plate Putrajaya untuk rujukan tuan dan puan sebelum berurusan dengan saya. Terima kasih.