3 Langkah Berkesan Buat Link Affiliate Lazada 2019

Posted by
Cara buat Link Affiliate Involve Asia

Lepas dah dapat idea dari group facebook untuk buat artikel, manfaatkan konten tu dengan letak link affiliate dari lazada menggunakan program affiliate Involve Asia. daftar involve Asia kat sini https://adzril.com/InvolveAsia

Posted by The Adzril.com on Tuesday, July 23, 2019

Cara Mudah Buat Link Affiliate Lazada

Cara nak daftar link affiliate untuk Lazada dah tak valid kalau guna Hasoffer tu. Ada cara lain yang lebih senang dan jauh lebih berkesan untuk buat link affiliate Lazada.

1. Daftar Akaun

Pertama sekali untuk membolehkan link affiliate dijana, korang perlu ada akaun kat Involve Asia. Klik kat link ni untuk daftar.

2. Sahkan Akaun

Lepas dah daftar, korang perlu klik link yang dihantar oleh pihak Involve Asia melalui email untuk mengesahkan akaun.

3. Tunggu Pengesahan dari Involve Asia

Pastu perlu tunggu 48 jam untuk akaun tu disahkan oleh pihak Involve Asia.

Sementara nak tunggu dapat approval, boleh la korang edit profile dalam akaun Involve Asia tu, dan yang paling penting korang isikan bahagian Add New Property dengan info blog korang.

Takde blog? Daftar sekarang, percuma dan tak sampai 10 minit pun.

Cara Bekesan dan tekini Buat Link Affiliate Lazada

Bila akaun korang dah disahkan oleh pihak Involve Asia, korang dah boleh mula buat link affiliate Lazada!

tools untuk buat affiliate Lazada
Langkah pertama buat link affiliate Lazada

Langkah pertama

Langkah pertama, login akaun Involve Asia korang dan klik menu Tools, kemudian klik menu Deeplink Generator. (Rujuk gambar di atas)

cara tekini dan berkesan buat link affilaite Lazada
Langkah kedua buat link affiliate Lazada

Langkah kedua

Langkah seterusnya, pada bahagian Merchant, cari Lazada App (MY), pastikan ada MY untuk Malaysia.

Kemudian, masukkan url produk kat bahagian Insert Destination URL.

Seterusnya klik butang Generate.

cara cari url untuk tujuan affiliate lazada
copy keseluruhan url dan paste pada bahagian Insert Destination URL dalam gambarajah langkah kedua.
shorten url link affiliate lazada dan promosikan.
Langkah ketiga buat link Affiliate Lazada

Langkah ketiga

Klik shorten link untuk pendekkan url affiliate yang telah dijana (generate)

Seterusnya gunakan url itu dan promosikan.

Cara Promosikan Link Affiliate Lazada.

Ada beberapa cara untuk korang promosikan url affiliate Lazada.

Bagi blogger, memang takde masalah untuk letakkan url affiliate jadi link dalam artikel-artikel berkaitan dalam blog mereka.

Tapi kalau takde blog, boleh blast pada group Whatsapp dan buat perkongsian di Facebook.

Tapi tetap jugak cara blogging lebih efisien dan ‘pasif’.

Bagi korang yang belum ada blog dan teringin nak belajar buat blog, join group Bloggertalk Malaysia.

Baca panduan buat blog di artikel saya sekarang.

Dalam group tu saya kongsikan cara untuk gunakan blog dan Youtube sebagai tools marketing dan buat sales. Tanya apa je dalam tu, InsyaAllah saya akan bantu.

Yang penting sekarang, daftar akaun Involve Asia untuk membolehkan korang create url affiliate bukan je Lazada, tapi banyak lagi merchant lain.

Rating Pembaca
[Total: 1 Average: 5]

33 comments

  1. Mekasih banyak2 atas respon pantas segera, lebih segera dari mee segera, respon anda di group bbn dan entri ni menjimatkan masa aku dari terbuang sebab nak mencari fail kat pc n email.

    Jasa mu akan tetap ku kenang

    Pecah kaca pecah cermin.
    Dah baca, nah ni komen

  2. URL (langkah 4) adalah link akaun Kita? Kod mana yang memastikan Lazada akan bayar komisen kepada kita? Saya sudah tampal URL (langkah 4) ke salah-satu post di laman web (word press) saya (text) tapi buka (virtual) tiada gambar cuma kod Yang sama. Boleh tolong jekaskan? TQ!

  3. Ok maksub saya langkah 6, step 4. Dah copy dan paste ke ruangan ‘text’ laman web saya. tapi di ‘visual’ pula tak ada gambar cuma kod Yang do paste di text. Mungkin saya tersilap. Sorry, saya kurang fasih benda 2 teknikal.

    1. memang takde gambar. Sebab hanya text. Kalau nak gambar kena pilih fungsi carousel banner pulak. Yang tu saya belum buat tutorial.

    1. dah check. link tu betul. Tapi rasanya lazada mmg tengah stop program affiliate. semua link untuk affiliate mmg problem tak boleh diakses.

  4. Saya sudah register affiliate program di involve asia successful.. Tapi hari ni involve asia hntar msge affiliate program paused.. Kenapa ..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *