Cara Setting Tune Gitar Paling Mudah

Posted by

Gitar ni kalau dah lama ko tak main dia akan lari tune bunyi dia. Nak kena setting balik ikut tune asal dia. Sebenarnya cara paling senang nak setting tune gitar ni adalah dengan menggunakan guitar tuner.

Tapi masalah guitar tuner ni bila dah habis bateri ko akan menggagau pulak cari bateri dia. Kalau bateri AA takpe jugak. Harga dia mahal pulak.

So ini cara percuma!

Cara Setting Tune Gitar Paling Mudah 1
Guitar Tuner aku yang dah kehabisan bateri. Aku tak tau kenapa tangan aku tu nampak gelap.

Cara Setting Tune Gitar Paling Mudah

Jadi aku cari punya cari tadi, maka aku terjumpa la satu video untuk tune gitar ni.

Korang cuma perlu play video ni dan sambil ko dengar petikan gitar tu, ko ikut sekali sambil-sambil ko adjust ketegangan tali gitar.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Lepas tu insyaAllah gitar korang boleh digoreng mengikut lagu kesukaan korang. Aku jeles sebenarnya dengan budak-budak pandai main gitar ni.

Diaorg tune gitar tanpa memerlukan sebarang peralatan atau video. Diaorg cuma petik tali gitar dan match kan dengan tune yang memang dah ada dalam memori kepala dia orang. Dasat.

Guna Apps

Ok, cara kat atas ni pun bukanlah senang mana. Ada cara paling senang. Download apps kat Playstore, Guitar tuner. Laaagi 100 kali lebih senang.

Rating Pembaca
[Total: 2 Average: 5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *