Kredit Saya Banyak, camna nak transfer ke Orang lain?

Posted by

Saya suka betul soalan user maxis, umobile, digi dan mana-mana telco yang kreditnya banyak tapi tak tau nak dijual atau transfer pada siapa. Hehe.

Saya akan tanya balik.

Dah kenapa topup banyak-banyak tapi tak guna kredit tu?

User biasanya akan cakap, saya topup untuk pastikan sim saya ni terus aktif, tapi kredit tu memang tak guna pun.

Laaaa.. kalau camtu, convertlah ke Onexox Prepaid.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Tak perlu pikir nak topup setiap bulan, sebab dapat tempoh sah panjang, 2 tahun 4 bulan.

User akan jawab lagi, tapi saya topup RM30 sim saya ni, saya dapat internet / data free.

Saya pulak akan mula educate.

Data tu bukan free sebenarnya. Takde yang free senang-senang kat dunia ni. Awak topup RM30 dapat data basic free kan? Sebenarnya awak bayar RM30 setiap bulan untuk dapat BASIC data.

Sedangkan kalau kat Onexox, awak boleh beli data 6gb Hi Speed data, dan langgan 500MB je setiap bulan untuk jimat.

Nak jimat lagi, kalau alasan awak hanya untuk guna Whatsapp, guna Onexox Black B10. Sebulan dapat 1gb Hi speed data dan 20 minit panggilan. komitmen sebulan RM10.60 dan semua data carry forward kalau tak habis guna.

Andai kata awak guna 100mb je sebulan, baki lagi 900mb boleh di carry forward ke bulan depan.

Tapi..

Tapi..

Tapi..

User terus nak deny dan cari alasan untuk tegakkan pendirian dia betul.

Ok, terserah cik.

Rating Pembaca
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *