Beza Lenovo P780 dan Lenovo P70

Posted by

Antara Lenovo P780 dan P70 sebenarnya ada banyak perbezaan yang besar. Lenovo P70 itu sendiri adalah model kesinambungan dari model Lenovo P780 dan sudah semestinya Lenovo P70 telah diperbaiki ciri-cirinya berbanding Lenovo P780.

Lenovo P70 harga di Malaysia
Lenovo P70

Beza Lenovo P780 dan Lenovo P70

Harga, Memori dan Aksesori.

Dari segi harga, boleh aku katakan Lenovo P70 murah berbanding Lenovo P780 semasa awal pengeluarannya. Aku masih ingat masa aku beli Lenovo P780 dengan storan dalaman 4Gb dan Ram1Gb original set dengan harga RM880 tanpa sebarang aksesori skrin protector dan case.

Untuk 8Gb internal memori lain pulak harganya dan ianya sangat limited.

Baca juga : Lenovo P70, Bapa segala ketahanan Bateri

Berbeza dengan Lenovo P70, model ini boleh dibeli dengan harga RM729 (termasuk GST) bagi original set. Dengan harga ini korang dapat 16Gb internal memori dan ram 2Gb serta kepantasan processor true 8 core (octa core la tu).

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Bukan tu je, malah dalam pakej ini korang akan dapat skrin protector dan casing percuma dalam kotak Lenovo P70 ini.

Kalau nak dibanding harga Lenovo P70 ini dengan harga terkini Lenovo P780 beza cuma sedikit. Setau aku harga Lenovo P780 sekarang RM550 bagi memori dalaman 4Gb.Memang tak berbaloi lah kalau nak beli Lenovo P780 pada waktu sekarang sebab dah ada penggantinya iaitu Lenovo P70.

Pada siapa yang peminat siri P dari Lenovo ni, mesti korang paham punya la. Siri P ni bagi aku bagi orang yang tidak mementingkan gaya tapi mementingkan kualiti dan ketahanan bateri.

Baca lagi : Perbandingan Lenovo P780 dengan Leagoo Lead2.

Rating Pembaca
[Total: 0 Average: 0]

2 comments

  1. memang x dinafikan P series model adalah yang terbaik. P780 ketahanan baterinya sangat2 memuaskan hati..kamera berkualiti tinggi malah yang terbaik jika nak dibandingkan dengan beberapa kamera smartphone yg harganya melebihi 1K. tp Lenovo ada masalah nak tarik line dan jugak usb port mudah rosak. sy pengguna P780 da hampir 3 tahun. skarang fon tu da rosak..usb port tercabut n da baiki tp masih lagi tercabut.. tngh survey beberapa fon baru yg ada kuasa bateri tinggi.. nak grab P70 takut masalah sama lg berulang.. apa2 pon P780 mmg the best n tetap di hati

    1. Hai aliaa mizan, saya adzril maizan, kita adik beradik ke?

      Ok setuju, p780 mmg sgt terbaik. Secara jujurnya setelah sy menggunakan p780 utk beberapa bulan ini ternyata ketahanan baterinya tidak seperti apa yg sy katakan dalam artikel sy berkenaan p70.

      Mungkin kerana processor atau displaynye? Dan disarankan utk install coolphone utk mengelakkan p70 kepanasan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *