Dah topup tapi masih kena barred selepas seminggu, apa hal?

Pagi ni saya dapat satu komen di blog ini dari seorang pengguna Onexox (Prepaid) yang simkadnya kena barred seminggu selepas topup. Saya sebenarnya okay je kalau pertanyaan tu secara sopan, tapi ye lah tak semua manusia sama.

Saya yakin yang dia cuma topup RM5 selepas simnya di barred. Sebenarnya apa lagi yang diharapkan oleh pengguna tersebut ye? Simkadnya kena barred selepas 2 tahun 4 bulan (mungkin) tak topup langsung. Lepas tu topup RM5 atau RM10 sahaja untuk aktifkan simkad yang kena barred tu.

Memang la simkad tu aktif, tapi 5 hari je lah atau 10 hari mengikut jumlah yang dia topup. Ini kan perkara biasa.

Simkad prepaid lain selain Onexox macam Maxis, Digi, Celcom, Umobile selepas topup RM5 boleh tahan 30 hari ke? atau Selepas topup RM10 boleh tahan 30 hari ke? Tak kan?

Aktifkan simkad Onexox Prepaid dan Kekal Aktif Setahun

Onexox ni lah telco paling best. Boleh tambah tempoh sah (airtime) panjang. Biasanya kalau user yang Whatsapp saya secara direct akan tanya elok-elok camna nak selesaikan masalah simkad Onexoxnya yang kena Barred atau Block.

Saya akan terangkan kat mereka untuk aktifkan simkad yang barred atau blocked hanya perlu topup RM5. Tapi seeloknya cukup kredit RM25 (DA+MA) dan beli tempoh sah setahun dengan harga RM25. Biasanya saya galakkan pengguna terus topup RM30.

Itu adalah lebih baik dari topup RM5 semata-mata nak aktifkan sim sahaja.

Tonton la video luahan saya kat bawah ni.

Untuk sebarang kekeliruan boleh je whatsapp saya O1O6OO9966. Biasanya yang whatsapp ni nada soalannya lebih beradab dan sopan. Hehe.