Perkara Asas Tentang Maintenance Motorsikal KTM RC Duke 200, 250, dan 390

Posted by

Bagi penggemar motorsikal berkapasiti sederhana besar kontinental KTM sama ada KTM RC atau KTM Duke mesti korang tercari-cari info perkara asas tentang maintenance motorsikal KTM RC Duke 200, 250 dan 390 cc.

Kebetulan saya jumpa info menarik hasil perkongsian di Group KTM di facebook berkenaan dengan asas maintenance yang semua pemilik dan bakal pemilik jentera KTM perlu ambil tahu.

Perkara Asas Tentang Maintenance Motorsikal KTM RC Duke 200, 250, dan 390 1
KTM Rc 200 sedang jalani proses remapping sebab meter laju sangat.

Tips maintenance & service KTM RC Duke 200 ‘for beginner’

  1. Bila minyak reserve, janganla kau nak henjut lebih 40km walaupun dia catat situ boleh pergi 68km lagi.
  2. Pagi2 mahupun tengahari buta sebelum nak start ride, eloklah sekiranya kau pergi start enjin & warmup dulu sementara kau gosok gigi n bersiap. Warmup moto dlm 7-10minit pun dah ok, jangan ler kau terus sodok lepas kejut dia bangun, pedih der..
  3. Disarankan tukar kabel clutch setiap 10000km atau setahun sekali.
  4. Disarankan tukar minyak hitam 3 bulan sekali atau setiap 5000km sekali.
  5. Disarankan tukar oil/fuel filter sekali setiap kali servis.
  6. Ganti coolant dan minyak brek baru setiap 10000km untuk penyejukan optimum dan brek yang mantap.
  7. Kos servis bergantung pada kedai dan barang yg kau nak pakai. Anggaran ‘kasar’ tok selalu bikin standard servis, antara rm130-rm170. Kalau mahal drpd kos yg dinyatakan sila bikin kedai lain.
  8. Harga standard sparepart utk refer supaya tak kena kencing, bagi sparepart2 yg rosak berkala, adalah seperti berikut:- chain sprocket set rm160-rm170.
    – clutchplate rm350.
    – rear tyre 150/60-17 rm300-rm500 siap balancing(ikutla kau nak cap apa & purpose)- coil rm300.- air filter rm70.- oil filter rm30.- kipas radiator rm300-rm400.- radiator net rm80.- brake kaki rm160.- lain-lain barang & aksesori mohon tanya kawan kau
  9. Jangan gelabah bila tengok temperature moto kau naik sampai max bila kau jalan waktu peak atau sesak tambah pulak cuaca panas, lepak sapkok jap moto kau ok balik. Kebanyakan dukers mesti kena ni barang.
  10. Bila bukak tank cap nak isi minyak, rajin2kan tangan bersihkan/lap habuk2 kat celah2 tu untuk elakkan filter kau tersumbat dengan barang yg tak sepatutnya ada.
  11. Lube rantai setiap 400-500km dengan apa-apa minyak(minyak enjin / minyak gear) atau lube rantai. Kalau malas lube akibat dia hauslah rantai kau, ganaplah duit kau.
  12. Rajinkan diri lubricate aksesori mcm levers, footrests, fork, absorber dll berkala(buat je lepas kau cuci moto), benda ni orang tak buatkan untuk kau masa servis moto.
  13. Cara bersihkan radiator, rendam dengan air selama 5-10 minit, gosok manja dengan berus gigi pakai sabun sunlight bini kau. Jangan pancut air direct pakai hose bengkok 1 hal pulak, jirus pelahan2 pakai gayung(tu pun nak kena ajar?)>
  14. Masa servis, mintak bukak cover sprocket depan suruh bersihkan kotor dalam tu. (bukak cover depan sprocket, radiator xyah usik.. kedai tau)
  15. Apa-apa lagi yg tok missing boleh ler tambah kat ruang komen. sekadar panduan utk anak2 ketam (KTM)  diluar sana.

Terima kasih kepada Empayar Lemang Tokwan sebab kongsikan tips dan penjagaan yang perlu pemilik KTM samada RC atau Duke tahu untuk menjaga jentera kesayangan kami ni.

Jadi mereka yang nak tahu apa yang perlu dijaga dan apa yang perlu ditukar untuk Motor KTM RC atau Duke ni, inilah dia rujukannya. Yang lain boleh kongsikan artikel ni dekat wall atau group KTM korang.

Semoga bermanfaat.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Rating Pembaca
[Total: 13 Average: 4.8]

71 comments

    1. 2 botol 1 liter. Tapi guna 1.4 liter je. Kalau yang jenis guna tong leh dapat harga murah. Sebab dia akan tuang ngam ngam 1.4 liter ke dalam bekas sebelum dituang ke enjin.

  1. Tmpang tanya. Knp duke 200 sy selalu mati enjin. Nak kena perah minyak baru tak mati enjin. Klu lepas minyak enjin confirm mati. Tq

    1. untuk tukar set sprocket ni saya masih belum ada pengalaman tukar. Tapi apapun kita boleh tau bila perlu tukar dengan sentiasa memantau kondisi sprocket motor tu setiap hari atau minggu.

  2. Nk tanye. Knp lampu enjin d200 nyala 1kali panjang 5kali pendek. ? Dia berlaku lps kita isi minyak, selepas minyak nk2 abis.

  3. salam bos ..nk tnya biasa ke bila kte da atas jln raya bila nk slow down moto tiba2 moto mati…tp nk start balik dia ok….

  4. Tumpang tanya, saya pakai rc390, kenapa lampu enjin selalu on bila start enjin? Maaf saya baru je berkecimpung dalam dunia motor ni hehe

  5. bos…nak tau nama kedai yg murah..sbb sya jmpa kedai tuka sproket dah nak 300 dorg minte..air filter 45…mati klau mcm ni….maybe u can suggest to me..this my phone no.01126676287..tq bro

  6. Slm bos nk tanya dekat trottle body ada satu hos minyak.apa function benda bwh hos minyak tu…dan ada soket..ada kah itu sencor atau soket biasa..
    Sbb prblm sy soket tu patah…

  7. Salam bos. Saya pakai duke 200. Cable clutch putus Siang tadi. Cable clutch ni universal ke?boleh pakai yg mana2 moto ke atau mmg kena pakai yg ktm saja. N berapa harga cable tu..

  8. assalam bro , moto duke 200 saya ada masalah susah nak free gearr bila moto berhenti dan senang nak free bila moto bergerak . Boleh berithu apa punca masalahnya?

    1. Cube check kabel clucht.. Ade sangkut atau perlu ditukar baru.. Sy pernah alami.. Cume kongsi berdasarkn pengalaman

  9. Salam bozz….sy pengguna ktm duke 250.sy ada masalah dan ia baru terjadi..masalahnya,air radiator/coolant masuk dlm enjin.apa punca boleh jd mcm ni?dan mcm mana nak buat ni?

  10. Tuan nak tanya sikit.. KTM Duke 250 kadang engine die off mcm ada wayar spark je kat area engine tu.. kenapa ye?

  11. Salam bos, sy nak tnya sikit. Baru apply loan utk ktm duke 200(2018) dan ad byk mulut ckp duke atau mana2 motor ktm byk problem. Betul ke? Sbb ni 1st motor sy takut salah buat pilihan

    1. mana2 motor pun ada problemnya.. sy beli KTM RC 200 2nd, ok je. cuma problem speedometer… itupun boleh claim warranty.
      untungnya saya beli dari owner yang memang jaga motor….

  12. Salam bos, sy baru angkat duke 200 2018. Cuma nak tnya, 1st service mmg standard 500km sbb pakai minyak hitam mineral. Tp knp 2nd service pun masih 500km ye walaupun dah tukar semi synthethic? Ni org kedai sdiri ckp nxt service 500km lagi so maksudnya 1k km

  13. I like what you are doing bro
    Have you used the other sport bikes?
    Dan adakah maintanence moto sport bike yang lain lebih kurang cam RC200? Berapa beza maintance kapcai(LC135) dengan sport bike?
    Thank you

    1. Sekarang dah guna yamaha R15.

      Maintenance lebih kurang LC. Murah sikit berbanding rc200..

      Tapi, to be honest, rc200 rasa lebih berkualiti dari built quality berbanding r15.

  14. as salam….sy nk ada pertanyaan sikit….motor sy xley start walaupun dh tukar bateri dan plug baru….bila on suis xde bunyi lgsg senyap sunyi je….tekan horn pun x bunyi signal x menyala….ini disebabkan oleh magnetic coil ke….?

  15. Bossque, tanya.. saye owner KTM RC 200, 2 weeks ago lebih kurang saye isi angin untuk tayar depan and belakang. tapi , two days ago tayar saye tetiba kempis, and semalam i try pi stesen minyak and isi angin lagi, pas tu pagi ini angin keluar lagi. apa eyh issue dia untuk KTM RC 200 ni ????
    mahal lak sparepart KTM ni, lolz.

    Thanks Bossque,
    Salam KTM Gengz

  16. Sy pengguna ktm duke200.. Nk tanya pasal minyak engin.. Ble pakai mana2 minyak engin ke? Atau mesti kna pakai MOTUL 20W 50..?? Ble pakai brand lain? #ranausabahmalaysia.

  17. Assalam saya nak tnya, baru2 ni..RC250 saya ada masalah, top speed tak cecah pun 130..bila perah lagi, drop speed..lepas throttle baru ok..penat mcmni..boleh tahu apa punca dan penyebab..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *