Plate M M Sempena Malaysia Merdeka

JPJ telah mengeluarkan siri istimewa untuk nombor pendaftaran kenderaan yang baru. Plate istimewa ini adalah bersempena dengan sambutan kemerdekaan Malaysia yang ke 66. Plate M M ini mula dibida pada 31 Ogos 2023.

Bagi anda yang ingin mendapatkan nombor plate M _ M ini, boleh hubungi saya di O1O6OO9966. Saya akan membuat semakan sama ada nombor yang anda ingin beli masih ada atau sudah dibeli orang lain. Cepat sementara stok masih ada.

Tempoh simpan nombor pendaftaran baru

Untuk tempahan nombor plate M _ M ini, boleh dibuat selepas tamat tempoh bidaan yang telah ditetapkan oleh pihak JPJ. Setiap nombor yang dibeli mesti didaftarkan pada kenderaan dalam tempoh 6 bulan. Selepas 6 bulan, sekiranya nombor pendaftaran ini tidak didaftarkan, maka ianya akan dibuka semula kepada pembeli lain.

Sekiranya anda masih belum ada kenderaan untuk didaftarkan selepas 6 bulan, anda dikehendaki membeli semula nombor anda itu sejurus ianya tamat tempoh.

Contoh susunan plate M

Susunan pagi plate M ini adalah M_M. Ianya dimulai dengan M kemudian nombor dan diakhiri dengan huruf M.

Contoh : M8881M, M1M, M3876M.

Maksud Plate M_M

Pada pendapat saya, ini merupakan siri plate yang unik dan menarik. Apa-apa nombor kelihatan cantik bila dipadankan dengan huruf M pada permulaan dan diakhiri dengan huruf M. M_M membawa maksud Malaysia Merdeka.

Harga Plate M

Harga bagi jenis nombor adalah berbeza. Sama seperti siri-siri nombor pendaftaran yang lain. Untuk Nombor ;

  1. Golden (Nombor bernilai Utama),
  2. Attractive (Nombor menarik) dan
  3. Popular (Nombor popular)

adalah dinasihatkan untuk mendapatkannya pada sesi bidding. Selepas sesi bidding iaitu pada 31 Ogos 2023 sehingga 4 September 2023, nombor-nombor berkenaan tidak boleh dibeli lagi. Hanya nombor berbaki sahaja yang boleh dibeli selepas 4 September 2023.