Shinjiru Web Hosting paling terbaik & dipercayai di Malaysia!

Kalau korang nak ada blog atau laman web, perkara paling penting yang perlu diambil kira adalah webhosting yang terbaik. Ini merupakan info Shinjiru Web Hosting.

Banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan web hosting kat Malaysia ni.

Shinjiru

Shinjiru Web Hosting

Ingat, pemilihan web hosting akan mempengaruhi kelancaran dan reputasi blog atau laman web korang.

Faktor yang biasanya dipilih sebelum memilih perkhidmatan web hosting adalah;

  • Harga yang berpatutan (sesuai dengan nilai yang diberi)
  • Kecekapan teknikal (bagi menyelesaikan sebarang serangan pihak luar ke atas blog dan permasalahan teknikal lain)
  • Servis yang cemerlang. (Ini untuk kepuasan korang menggunakan perkhidmatan web hosting yang disediakan)

Atas faktor-faktor ini, Shinjiru adalah pilihan utama korang sebagai penyedia perkhidmatan web hosting yang korang perlukan.

Kenapa Pilih Shinjiru?

Syarikat ni dah beroperasi sejak tahun 1998 dan bertanggungjawab dalam memberikan perkhidmatan kepada lebih 50,000 perniagaan di serata dunia.

Shinjiru jugak telah bekerjasama dengan pelbagai rakan perniagaan dalam industri yang sama baik dalam dan luar negara.

Shinjiru features

Maka dengan kemampuan Shinjiru selama 20 tahun dalam industri perkhidmatan web hosting, Cloud Hosting dan pendaftaran nama domain menjadikan ia sebagai salah satu penyedia perkhidmatan yang sangat dipercayai di Malaysia sehingga kini.

Apakah servis yang Shinjiru Tawarkan?

Sebenarnya bukan setakat sediakan perkhidmatan web hosting, Shinjiru jugak ada menyediakan servis;

  1. Pendaftaran nama domain (dot com, dot net tu semua lah)
  2. Sijil SSL (untuk secure connection https)
  3. Share Hosting
  4. Website Builder
  5. Website Design
  6. Email marketing Solutions
  7. Website Security
  8. Dedicated Server solutions
  9. Virtual Private Server (VPS)
  10. Colocation,
  11. Disaster Recovery,
  12. Public and Private Cloud,
  13. Office 365
  14. dan banyak lagi.

Selain daripada produk yang berkualiti dan dipercayai, persaingan harga yang murah dan antara yang terendah telah menjadikan Shinjiru pilihan utama sebagai pembekal servis Web Hosting di Malaysia.

Info lanjut: https://www.shinjiru.com.my

Pencapaian Shinjiru

Sepanjang perkhidmatan, Shinjiru telah menerima pelbagai pengiktirafan dan anugerah seperti;

  1. Sijil ISO9001:2008,
  2. Pembekal IP APNIC,
  3. Kelayakan Registrar ICANN,
  4. Rakan Niaga Rasmi MYNIC,
  5. Status MSC,
  6. Anugerah Deloitte Technology Fast500,
  7. Pembekal Solusi Microsoft 1-Tier Cloud Solutions,
  8. Rakan Niaga Sah Microsoft Silver dan sebagainya.

Atas kepercayaan dan keyakinan servis yang diberikan, ramai pelanggan-pelanggan setia mereka kekal memilih Shinjiru sebagai web host mereka diantaranya;

  1. Maxis,
  2. Petronas,
  3. Astro,
  4. ipay88,
  5. Malaysia Genting,
  6. Toshiba
  7. dan lain-lain.

Shinjiru merupakan salah satu penganjur bagi Malaysia Social Media Week 2018 (MSMW) yang akan berlangsung pada 4-6 Julai 2018 (Rabu-Jumaat). MSMW merupakan acara tahunan terbesar yang mengumpulkan pengamal media dengan pelbagai aktiviti yang disediakan.

Memegang kelayakan PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), telah menjadikan Shinjiru Web Hosting sebagai salah satu pembekal hos terpilih yang mampu menyimpan data kad kredit pengguna.

Apa benda tu?

Ia merupakan kriteria wajib Bank Negara Malaysia. Ini membuktikan keselamatan blog dan laman web korang sangat terjamin dengan Shinjiru!

Info lanjut: https://www.shinjiru.com.my/our-customers/

2 Comments

Leave a Reply