Cara dapatkan tempoh sah aktif panjang 28 bulan

MacamĀ  saya pernah bagitau di artikel tempoh sah panjang, hanya telco onexox yang boleh bagi tempoh sah aktif panjang 28 bulan.

Inilah ciri unik dan tersendiri onexox prepaid yang takde di telco lain pesaingnya.

Dapat tempoh sah aktif panjang 28 bulan.

Tapi jangan salah faham dulu, cara nak dapat tempoh sah aktif panjang 28 bulan terbahagi kepada 2 kategori.

  1. Starter pack / nombor baru(dengan syarat)
  2. Tukar telco (tanpa syarat)

Starter pack,

Bagi mereka yang nak gunakan nombor baru (starter pack) ada syarat kecil yang perlu dipenuhi.

Sebelum tu, saya terangkan secara ringkas.

Harga sim onexox prepaid untuk starter pack adalah RM10. Kredit tersedia RM5.

Untuk starter pack mendapatkan tempoh sah panjang 28 bulan, user perlu beli antara satu SP FAT ini;

  1. 5gb Data + 100 minit panggilan (RM30) / SMS SP FAT5M ke 22111
  2. atau 333 minit panggilan (RM30) / SMS SP FATVOICE ke 22111
  3. atau 10gb+10gb (Percuma) (RM50) / SMS SP FAT10 ke 22111
  4. atau 10gb+333 minit panggilan RM50 / SMS SP FAT10M ke 22111

kiranya macam welcome deal la ni.

Untuk pengetahuan, data atau minit panggilan yang dibeli tu boleh disimpan (kalau tak digunakan) dan boleh dikongsi kepada user onexox yang lain (Onexox Prepaid sahaja).

Sayarat mudah sangat kan?

Tukar telco.

Seterusnya kategori kekalkan nombor dan bertukar dari telco sama ada Digi, Celcom, Maxis, Umobile, bahkan program Tone Excel dan Tone Plus, Tone Wow, juga boleh ditukar ke Telco Onexox.

Harga simkad sama RM10.

Tapi untuk MNP, user dari telco lain perlu membuat permohonan bertukar.

Ini adalah urusan Dealer Onexox (Saya lah tu)

Selepas pertukaran dari telco lama berjaya dilakukan ke telco Onexox, secara automatik tempoh validity sim onexox akan menjadi 2 tahun 4 bulan.

Atau 28 bulan. Atau 850 hari.

Ya, secara automatik. Tak perlu buat apa-apa. Cuma bayar sim RM10 untuk topup kredit.

Apa jadi kalau tak topup selepas dapat tempoh aktif 850 hari tu?

Jangan ambil kesempatan untuk langsung tak topup sim onexox ni.

Kalau langsung tak topup, cukup tempoh 2 tahun 4 bulan, sim akan di barred (disekat)

Baca artikel : Line telefon Onexox disekat. Cara selesaikan.

Ada eloknya user topup mengikut keperluan.

Untungnya setiap kali topup kredit, validity atau tempoh sah aktif phone akan berganjak lebih jauh.

Kadar perubahan adalah dikira mengikut RM1=1 hari.

Jadi, makin banyak topup kredit onexox prepaid, makin lama la jumlah validity sim user tu.

Setakat ni tu je dulu.

Kalau nak dapatkan sim onexox secara online boleh beli kat adzril.com/onexox,

atau kalau nak by hand, kita meet up sekiranya berdekatan dengan kawasan saya.

Hubungi saya O1O6OO9966.