Bayar bil Onexox Black Yang Dah terminated

Posted by

Isu ni berkait dengan artikel Cara Terminate Sim Onexox. Tapi rupanya ramai yang bermasalah sebab nak bayar bill Onexox Black yang dah tertunggak tapi terlupa nombor.

Lebih dasyat, mereka lupa nombor untuk Onexox Black yang mereka guna tu.

Kalau dah lupa nombor sim Onexox Black tu, camna nak bayar bil?

Senang je. Tapi sebelum tu baca dulu situasi ni secara lengkap.

Kalau simkad Onexox tu masih ada, dan status talian adalah barred, pengguna masih boleh guna sim tu untuk cek baki, dan call careline di talian 12273 guna simkad Onexox tu. PERCUMA.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Tapi kalau talian pun dah kena terminated atau simkad dah hilang, caranya adalah menghubungi careline dengan mana-mana nombor ke nombor ni 1300 888 010, atau 03-78825066.

Call careline dan tanya berkenaan bil tertunggak dan cara pembayaran.

Saya tau rata-rata yang nak terminate sim Onexox ni sebab tak tahu kelebihan yang ada pada Onexox.

Dan yang paling sadis, mereka rasa tertipu sebab dapat Simkad tu percuma dari dealer Onexox. Rupanya kena bayar setiap bulan. Tapi dealer cakap simkad free tak nak guna pun takper.

Padahal sim Onexox Black ni, once dah diaktifkan, kena bayar setiap bulan mengikut komitmen plan yang diambil. Untuk kes sim percuma, plan Black B10.

Lagi menyedihkan, ada dealer atau kedai yang jual sim cakap tak payah bayar pun hutang bil Onexox Black yang tertunggak tu. Takde effect katanya.

Pengguna yang tak bayar bil tertunggak Onexox Black akan disenaraihitam dari daftar kemana-mana plan postpaid mana-mana telco.

Dealer yang tak bertanggungjawab tu dapat apa?

Dia dapat komisen dari pengaktifan Onexox Black yang pengguna daftar tanpa memikirkan nasib pengguna tu.

Kalau jumpa jenis pengguna camni, elakkan la berurusan dengan dia walau apa pun urusan.

How you do enything is how you do everything.

Apa-apapun bagi user yang dah terkena tapi masih nak tahu tentang Onexox, anda boleh tanya saya dengan Whatsapp ke O1O6OO9966.

Saya bersedia terangkan kelebihan dan kebaikan simkad Onexox Black dan Onexox Prepaid kepada anda.

Rating Pembaca
[Total: 4 Average: 5]

6 comments

  1. Pengguna yang tak bayar bil tertunggak Onexox Black akan disenaraihitam dari daftar kemana-mana plan postpaid mana-mana telco.

    Ingatkan sim b10 Ni guna konsep prepaid…..bayar dulu baru boleh guna…..rupanya2…..guna konsep postpaid……hmm…..Betul ke tuan

    1. Betul tuan. Bayar bil guna topup prepaid, tapi ada komitmen dan plan bulanan macam postpaid.

      Kelebihannya semua data berbaki boleh carry forward 100%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *