Topup Onexox Guna Pin (Prepaid dan Black)

Bagi pengguna yang beli topup kat kedai topup, atau beli topup online guna Maybank2u, Bank Islam, Bank Rakyat, Bank Simpanan Nasional (BSN), atau aplikasi Boost, saya nak tunjukkan cara topup nombor Onexox anda guna Pin yang anda dapat tu.

Beli topup Online, tapi topup guna nombor PIN yang diterima.

Sebelum tu saya nak ingatkan, beli topup Onexox secara online guna Maybank2u, BSN, Aplikasi Boost dan lain lain bank, anda jangan ingat topup tu terus masuk ke nombor atau bill anda.

Baca artikel topup tak masuk.

Untuk topup yang lebih senang, guna Aplikasi Black (Untuk Prepaid dan Black)

Tak ye.

Anda akan terima nombor PIN 16 digit.

Tolong alert pasal ni.

Ramai yang sangka lepas tekan submit dan pembayaran berjaya, maka topup pun berjaya. Tak!

Anda akan terima pin 16 digit melalui SMS.

Periksa sms anda dan perhatikan PIN#

Contoh PIN yang diterima selepas pembelian topup guna apps Boost.

Nombor pin yang anda terima sama ada beli kat kedai topup, atau online banking, atau guna Boost Apps, boleh digunakan untuk topup Onexox Prepaid atau Black.

Sama je. Cuma cara untuk topup sedikit berbeza.

Onexox Prepaid

Dail *150*2*NomborPIN16Digit#

Onexox Black

Dail *150*2*NomborPIN16Digit#

Voopee (Nombor Virtual)

Dail *132*2*NomborPIN16Digit#

Senang kan nak topup onexox guna nombor Pin?

Topup guna XOX Fast paling pantas

Selain dari cara topup guna nombor pin ni, anda boleh jugak topup guna XOX Fast.

XOX Fast ni topup secara online dan terus update atau masuk dalam kredit atau bill.

Jangan Topup guna cara ini

Saya langsung tak galakkan pengguna onexox topup secara;

  • Beli topup online secara terus dari Bank
  • Apps Boost

Yang terbaik, guna XOX fast, dealer Onexox, dan apps black.

*Update : apps MyXOX telah discontinued dan telah digantikan dengan Aplikasi Black (yang ni rekemended)

Cara terbaik Topup Onexox

Jadi secara keseluruhan, method topup onexox yang terbaik adalah;

  • Beli Topup kat kedai topup (7E, Petronas, Shell, Watson dan lain lain kedai topup)
  • Guna Boost Apps (dapat PIN jugak walaupun masukkan nombor orang lain)
  • Melalui dealer. Bank in ke saya dan saya topupkan secara direct.
  • Guna aplikasi rasmi Onexox iaitu Apps Black. Baca cara untuk topup dan bayar bil guna aplikasi Black.

Whatsapp saya O1O6OO9966 untuk urusan topup, bayar bil onexox black, dan untuk beli nombor Onexox.