Camni Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda, Jaga-jaga ye

Ingat lagi tak artikel saya sebelum ni pasal Whatsapp Anda Mungkin Dibaca Orang Lain? Kali ini saya nak sambung isu yang sama tapi taktik yang berbeza. Camna cara si dia stalk Whatsapp anda?

Kalau kat artikel yang sebelum ini saya terangkan orang lain boleh baca Whatsapp korang disebabkan korang sendiri lupa untuk log out dari Whatsapp web, tapi untuk artikel kali ni saya nak cerita camna si dia boleh stalk whatsapp korang tanpa korang sedar.

si dia stalk whatsapp orang

Sumber gambar dari https://www.puretalkusa.com

Camni Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda, Jaga-jaga ye

Taktik ni aku dapat dari seorang pembaca blog ini yang bertanyakan sesuatu tentang setting Whatsapp, yang tak pasal-pasal aku dapat idea dari dia.

Modus operandi dia sama je macam artikel sebelum ni iaitu guna Whatsapp Web, bukan pada laptop atau PC tapi guna handphone!Hah! Dah saspen kan? Relax, mungkin ramai yang panik ni hahaha! Camni cara ianya dilakukan:

  1. Open apps Browser kat smartphone tu (Chrome/Firefox/Dll).
  2. Masuk ke web.whatsapp.com (kena request Desktop mode)
  3. Ambil handphone si dia,
  4. Bukak Whatsapp kat handphone si dia
  5. Scan QR Code yang terpapar pada handphone korang guna whatsapp di handphone si dia.
  6. Taraaa, handphone korang terus ada akses untuk baca segala conversation si dia (dalam browser).

Sistem Keselamatan Whatsapp

Whatsapp dah perkenalkan sistem keselamatan untuk verify code untuk conversation. Fungsi ni adalah untuk menghapuskan chat beberapa saat (mengikut masa yang kita set) penerima membaca mesej kita di Whatsapp. Fungsi ini sebenarnya dah dipelopori oleh Telegram lebih awal.

Scan verfication code Whatsapp

Ciri keselamatan Whatsapp dipertingkat dari sehari ke sehari

Baca juga : Cara install 4 Whatsapp (lebih dari 1 Whatsapp) dalam 1 phone.

Sebab tu lah aku sarankan untuk semua pengguna Whatsapp untuk selalu log out from all computers untuk memastikan hubungan antara Whatsapp kita dengan device lain terputus.

log out whatsapp di pejabat

Pastikan anda selalu log out sesi whatsapp web anda

Install Lebih dari 1 Whatsapp

Tapi teknik ni tak sama dengan install 2 Whatsapp dalam 1 phone. Sebab kala install 2 Whatsapp ni ianya betul2 apps kedua yang mana korang memang kena verify nombor telefon guna pin macam biasa.

Siapa yang berminat boleh terus Whatsapp aku kat 011-1326 2846 untuk dapatkan link download. Aku bagi percuma je.  Bila dah ada 2 nombor ni letih jugak la kan nak topup dua2 nombor setiap bulan, jadi bertukarlah ke onexox sebab tempoh aktif percuma yang diberi adalah 2 tahun 4 bulan.

Aku ada terangkan camna korang boleh ada banyak nombor tanpa perlu topup nombor-nombor yang lain. Makna kata hanya perlu topup satu nombor sahaja. Baca artikel aku yang bertajuk Install 4 Whatsapp dalam 1 telefon.

Cara Lain Pasangan Anda Stalk Whatsapp Anda.

Selain dari cara yang agak teknikal yang aku terangkan kat atas ni, ada cara lain si dia stalk Whatsapp anda. Iaitu bila anda leka dan tak pasang password kat phone anda. Dia akan senyap-senyap bukak Whatsapp anda dan baca keseluruhan isi dalam tu. heheh! itu je.

Iklan

Summary
Article Name
Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda
Description
kalau anda tak log out whatsapp web anda, maka ini adalah Cara Si Dia Stalk Whatsapp Anda. Artikel ini menerangkan cara untuk log out whatsapp web.
Author
Publisher Name
The Adzril.com
Publisher Logo

135 Comments

      • Zul azlan
        • Adzril
      • Maryam
        • Adzril
      • Wan
        • Adzril
      • wana
        • Jiman
  1. raffinah m.rapie
  2. Tanpa Nama
      • Miss M
        • Adzril
  3. Tanpa Nama
  4. Tanpa Nama
  5. Tanpa Nama
  6. 310 Al Badar
  7. Qiya Saad
  8. Tanpa Nama
  9. Tanpa Nama
  10. Eykaa
    • Adzril
  11. Mohd Hathim
    • Adzril
  12. nurul
    • Adzril
  13. koko
    • Adzril
  14. Nizam
    • Adzril
      • liza
      • takde nama
        • Adzril
      • Intan
  15. Nizam
    • liza
  16. mawar
    • Adzril
  17. Ira
    • Adzril
  18. Nurul
    • Adzril
  19. MIMI SYUHADA BINTI MISLAN
    • Adzril
  20. noi
  21. juju
    • Adzril
  22. ida
    • Adzril
  23. Mya
    • Adzril
  24. Nur
    • Adzril
  25. yuslina yusoff
    • Adzril
  26. Mimie
    • Adzril
  27. Mages
    • Adzril
      • Uyul
  28. Jiehah
    • Adzril
  29. Mia
    • Adzril
  30. Iz
    • Adzril
  31. Julia
    • Adzril
      • Ayrul
        • Adzril
  32. Peter
  33. Yy
    • Adzril
  34. Umi
    • Adzril
  35. Liza
    • Adzril
      • Liza
        • Adzril
  36. aisyah
    • Adzril
    • aisyah
      • Adzril
      • aisyah
  37. aisyah
  38. aisyah
    • aisyah
      • Adzril
        • Jiman
          • Adzril
  39. yana
    • Adzril
  40. Beyg Be
    • Adzril
  41. Fatin
    • Adzril
    • Adzril
  42. Kna
    • Adzril
  43. Ardila
    • Adzril
  44. wana
    • Adzril
  45. Princess
  46. Syed ikmal
  47. Syed ikmal
  48. Yasmin
    • Adzril
  49. Nur
    • Adzril
  50. Miss A
    • Adzril
  51. Ryndu
  52. Yasmin

Leave a Reply