Apa Jadi Kalau Anda Block Halang Nombor Orang di Whatsapp

Benda ni aku baru terpikir beb. Ada ntah nombor mana tiba-tiba kacau aku.

Jadi aku pun cuba la cari cara untuk block atau halang orang ni dari terus mengganggu aku sebelum bini aku mengamuk tak pasal-pasal hehehe.

Selain dari tu bagi peniaga untuk melarikan diri dari pelanggan yang banyak songeh.

Jadi untuk menguji apakah kesan kalau kita blok atau halang nombor orang kat Whatsapp ni?

Ujikaji ringkas telah dijalankan atas bantuan member aku, Wancah.

Iklan
blok orang dalam whatsapp
Dah kenapa nampak comel plak ni? tembam btol!

Kalau orang yang tak dikenali TIBA-TIBA Whatsapp korang, memang senang je nak blok.

Terus tekan kat button BLOCK yang disediakan macam contoh kat bawah ni.

hahaha mantap tak teknik aku menghalang orang kacau aku?

Tapi kalau nombor yang memang ko dah kenal, yang ko dah save tapi ko nak block caranya dah lain.

Apa Jadi Kalau Anda Block Halang Nombor Orang di Whatsapp

Pertama sekali apa yang ko perlu buat adalah bukak conversation orang yang ko nak blok tu.

Sebagai contoh aku gunakan nombor Wancah untuk ujikaji ni.

 Klik Menu dan kemudian tekan more

 

 lepas tu klik pada menu Block dan seterusnya tekan OK bila dah confirm

Jadi apa kesannya kalau block orang kat Whatsapp ni?

Macam yang Whatsapp bagitau kat gambar atas ni, orang tu tak boleh antar ko mesej atau call ko guna aplikasi Whatsapp ni.

Kalau diaorang antar mesej kat ko jugak, diaorang akan nampak mesej yang diaorang hantar tu cuma ada 1 tick. Dan korang takkan dapat apa mesej pun.

Baca juga : Cara si Dia Stalk Whatsapp anda tanpa melihat handphone anda.

Dan bila korang unblock orang tu kemudian hari, korang takkan dapat baca 1 pun mesej yang diaorang pernah hantar kat ko tu.

Korang hanya akan dapat mesej yang dihantar selepas orang itu di unblock.

Cara untuk unblock? Sama dengan cara ko block nombor tu.

Senang je, ulang balik langkah-langkah kat atas tu untuk unblock nombor yang pernah ko block.

Tapi perlu diingat ye, orang yang ko block tu masih boleh SMS dan Call ko guna cara biasa tu.

Carablock nombor orang yang aku ajar ni cuma berkesan kalau orang tu guna aplikasi Whatsapp untuk call atau mesej korang.

Korang tau tak yang korang boleh install lebih dari 1 whatsapp dalam 1 phone? Sangat memudahkan kerja-kerja pengurusan bisnes bagi yang berniaga.

Masih boleh nampak chat

Walaupun korang dah block seseorang kat Whatsapp personally. Dia masih boleh baca semua mesej korang kat dalam group yang sama.

Contohnya ko block si Minah, kebetulan minah ada dalam group Sekolah Rendah yang mana korang pun ada dalam group tu.

Korang masih boleh baca mesej dia, dan dia pun masih boleh baca mesej yang korang hantar ke dalam group.

Sebenarnya inilah taktik nak chat dengan someone yang dah block korang. Buat group untuk korang berdua je hehe.

Iklan

Yang tu saya terangkan dalam video bawah ni. Tengok dan like ye.

67 Comments

  1. Elli
    • Adzril
  2. Siti
    • Adzril
  3. Nisaa
    • Adzril
  4. Sheikh Razak
    • Adzril
  5. Risla
    • Adzril
      • sellah
        • Adzril
  6. Isnidawati Ismail
  7. ash
    • Adzril
  8. Ain
    • Adzril
  9. Waja Timur
    • Adzril
  10. Afiy fiyy
    • Adzril
  11. ina
    • Adzril
  12. ecah
  13. Izz
    • Adzril
  14. Danish
    • Adzril
  15. Alina
    • Adzril
  16. Mohamad Firdaus Bin Samsudin
    • Adzril
  17. irfan
  18. Nu hayati
  19. Nur hayati
    • Adzril
  20. Danial
    • Adzril
  21. Anna
    • Adzril
  22. NORMALZATON AKMAL
    • Adzril
  23. NORMALZATON AKMAL
    • Adzril
  24. Lynnn
    • Adzril
  25. Sumarni
  26. Mohd zulkfli
    • Adzril
  27. Aina Sofea
    • Adzril
  28. Aida
    • Adzril
  29. Dyana
    • Adzril
  30. ecak
  31. ecak
    • Adzril
      • hahaha
        • Adzril
  32. Nurul Hasimawati
  33. hahaha

Leave a Reply