Beli Validity Onexox untuk tempoh Sah 1 tahun

Posted by

Janganlah sampai leka tak topup langsung nombor Onexox Prepaid anda yang dapat tempoh sah percuma 2 tahun 4 bulan tu. Dah tak pasal-pasal kena beli validity Onexox untuk panjangkan lagi usia simkad tu.

Nombor kena terminated sebab lupa topup

Lebih teruk nombor bukan je kena barred, atau blocked, tapi kena terminated.

Kalau dah kena terminated, cepat-cepatlah appeal (buat rayuan) untuk dapatkan balik nombor Onexox tu.

Itu pun kalau nombor tu penting la. Kalau tak penting meh Whatsapp saya untuk dapatkan nombor baru.

Saya akan consult baek punya untuk dapat tempoh sah sampai 3 tahun 4 bulan. Hehe.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Nak lebih pun boleh.

Ok bagi mereka yang nombor Onexox Prepaidnya telah dibarred atau diblocked, anda masih selamat.

Anda hanya perlu beli validity Onexox untuk melanjutkan hayat simkad anda yang telah koma itu tadi.

Caranya adalah dengan sms Kod ini;

VALID 12

ke 23388 atau 22111

Kredit sebanyak RM25 akan dipotong dari baki kredit yang ada dalam simkad anda.

Siapa yang boleh beli Validity Onexox ni?

Semua pengguna Onexox Prepaid boleh beli validity ni untuk panjangkan tempoh simkad tu.

Tapi…

Kalau simkad Onexox Prepaid anda telah dibarred atau diblocked, anda perlu topup dulu at least RM5 untuk tujuan mengaktifkan atau membuka kembali talian simkad anda.

Alang-alang tu, topup la lebih sikit untuk tujuan nak beli validity 1 tahun yang berharga RM25 tu nanti.

Tapi kalau dalam simkad Onexox anda yang kena barred atau blocked tu ada baki yang mencukupi (RM25), boleh la topup RM5 sekadar untuk aktifkan talian.

Kemudian barulah beli validity Onexox tu.

Harga Validity Onexox

Macam yang saya terangkan kat atas tadi, harga untuk tempoh sah selama 1 tahun adalah RM25.

Ada lagi murah ke?

Ada….

Kalau anda nak bajet sikit, boleh beli tempoh sah 6 bulan dengan harga RM18.

Caranya sama, cuma kodnya berbeza. Sms kod;

VALID 6

Ke 23388 atau 22111

Murah sikit lah, tapi lagi berbaloi kalau terus beli tempoh sah setahun, RM25. Beza harga sikit je kot.

Onexox Black Lebih Disiplin

Pengguna Onexox Black jangan la berkecil hati sebab tak boleh beli validity macam Onexox Prepaid.

Anda user black memang kental dan berdisiplin.

Bayar topup setiap bulan, yang mana lebih mendisiplinkan diri untuk pastikan talian sentiasa aktif.

Tukar Onexox prepaid ke Black

Kalau anda jenis yang takut lupa topup Onexox prepaid, boleh la bertukar ke Onexox Black.

Ye lah, kalau dah sampai tahap lupa topup tu nampak sangat anda jadikan simkad Onexox Prepaid ni sebagai 2nd tau 3rd number.

Selesa sangat tak topup, terus tak topup langsung sampai simkad kena barred atau block. 2 tahun 4 bulan tu pejam celik je. Sesiapa yang jenis tak gunakan sim tu sebagai nombor utama, alamat lupa la nak topup terus tu nanti.

Pilih Plan Onexox Yang Sesuai

Jadi cara terbaik nak tahu yang anda sesuai Onexox Prepaid atau Black, Whatsap saya O1O6OO9966.

Nak tanya pasal perkara lain berkaitan Onexox pun boleh.

Saya akan terangkan sampai anda puas hati dan boleh nak pilih antara prepaid dan black.

Rating Pembaca
[Total: 21 Average: 5]

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *