Cara Topup Onexox Paling Mudah Secara Online

Channel paling mudah untuk topup onexox adalah secara online. Ramai yang nak tahu kat mana nak topup simkad onexox ni kan?

topup onexox di mana?

Di mana nak topup onexox

Topup Onexox

Ada beberapa channel sebenarnya kalau nak topup onexox prepaid atau onexox Black korang secara online.

  1. Gunakan selfcare xox
  2. Mintak dealer onexox topupkan
  3. Online banking (Bank Islam dan BSN)
  4. dan gunakan Aplikasi Boost.

Cara kat atas ni adalah cara untuk topup onexox atau voopee anda secara online selain beli pin topup kat 7e, Petronas, Shell, dan lain-lain.

Saya terangkan satu persatu dengan lebih detail untuk memudahkan anda topup sim onexox anda.

Selfcare Onexox

Dengan mendaftarkan diri kat laman web selfcare, anda bukan je boleh topup untuk diri sendiri, malah boleh topupkan untuk nombor onexox yang lain.

Topup melalui selfcare guna Credit Card atau Online Banking

Semua topup ni dibeli menggunakan laman web selfcare dan pembayaran boleh dibuat gunakan online banking Maybank2u, CIMBclicks, Hongleong Connect dan semua bank yang ada online banking.

Selain tu, boleh jugak untuk pantau call log, duration call, sms out, belikan data untuk nombor lain, dan macam-macam setting lagi.

Mintak Dealer Onexox Topupkan

Cara ni paling ramai user mintak saya topupkan simkad mereka.

Mungkin sebab user-user ni percaya kat saya (thanks).

Methodnya?

Mereka hanya perlu Whatsapp atau sms saya berapa jumlah dan nombor yang nak ditopup.

Biasanya mereka dah siap-siap bank in. Dan saya akan topupkan terus melalui sistem topup onesys dealer.

Saya rekemen cara ini.

Mana-mana user onexox yang nak topup boleh whatsapp saya O1O6OO9966 untuk topupkan akaun onexox anda.

Boleh je nak topup akaun Prepaid atau nak bayar bil akaun Onexox Black.

Online Banking Untuk Topup Onexox

Cara ini memang paling popular bagi pengguna sim selain onexox.

Contohnya macam Maxis, Digi dan Xpax. Tapi untuk pengguna sim onexox, jarang disebut.

Channel untuk topup direct dari bank-bank ni pun kurang.

Setakat ni ada di Maybank (Non-apps), BSN, dan Bank Islam.

Saya saran untuk gunakan method online yang lain yang lebih pantas seperti topup melalui dealer atau selfcare dan paling saya rekemen adalah;

Gunakan Apps Boost.

Boost ni adalah Apps untuk payment sebenarnya.

Dah makin popular dan digunakan outlet-outlet terkenal. Kat RnR Ayer Keroh pun banyak kedai guna pembayaran melalui Apps Boost ni.

Yang bestnya, apps ni boleh beli topup.

Kejap, ada lagi yang best.

Setiap kali transaksi sama ada saya beli nasi campur kat Rnr atau mana-mana kedai saya akan terima bonus dari Apps ni.

Macam cashback la.

And yes, setiap kali topup saya akan dapat cashback dari Boost.

Untuk penerangan lanjut baca artikel saya bertajuk Dapat Cashback Topup Prepaid Guna Boost.

Beli sim Onexox

Untuk pertanyaan dan pembelian sim onexox, boleh hubungi saya.

Nak pilih nombor baru atau kekalkan nombor terus pilih kat sini.

Saya sudi jawab soalan anda berkaitan onexox.

Leave a Reply