Cara Transfer Data Onexox ke Nombor Lain

Percaya tak data internet onexox boleh dikongsi kepada user onexox yang lain? Ini dia cara transfer data onexox kepada nombor lain.

Cara Transfer Data Onexox Ke Nombor Lain.

Cara SMS

Cara guna SMS ni nampak macam konvesional tapi ianya berkesan.

Caranya sms SHARE 0123456789 D1 1234 ke 22111.

0123456789 = nombor user yang korang nak kongsi.

D1 = 1GB. Kalau nak 2Gb, D2. Maximum boleh transfer 10GB sekali transfer.

1234 = Nombor pin user. Nombor ni memang default 1234 untuk semua user onexox.

Data yang ditransfer ni akan diambil dari data season pass user (plan prepaid) dan dimasukkan ke season pass penerima (plan prepaid).

Kalau user black, takde season pass. Tapi still boleh kongsi dan terima data dari user onexox lain sama ada Black atau Prepaid.

Guna menu USSD

Untuk pengguna onexox Prepaid, nak transfer atau kongsi data boleh guna menu USSD *150#

Dail *150#

Pilih menu season pass. Nombor 6.

Pilih menu Share Data. Nombor 6.

Masukkan nombor Onexox.

Masukkan jumlah data yang nak dikongsi. Contoh 10gb, masukkan 10 sahaja.

Masukkan 88 untuk submit.

Penerima akan menerima data on the dot ke dalam season pass.

Faham?

Kalau tak faham boleh tinggalkan komen kat ruangan komen.

Atau untuk respon pantas boleh Whatsapp saya O1O60O9966. Saya akan terangkan mana-mana yang tak faham.

No Responses

  1. Adzril
  2. Anonymous

Leave a Reply