Kelebihan Onexox Black, Plan Telco Paling Praktikal

Takde lagi telco kat Malaysia yang berkonsepkan macam Onexox Black. The one and only. Macam postpaid, tapi bayar bil guna topup prepaid. Macam prepaid, tapi ada komitmen dan plan bulanan yang sangat praktikal. Inilah kelebihan Onexox Black, semua orang patut tahu.

Sebagai dealer yang suka mengkaji kelebihan dan kekurangan telco-telco yang ada kat Malaysia ni, saya nampak banyak kelebihan yang ada kat plan Onexox Black.

Plan ni sangat praktikal dan sesuai untuk golongan yang penggunaan data, panggilan dan SMS yang moderate.

Nak cakap moderate, tak jugak.

Sebab plan Onexox Black cover dari yang B10 untuk mereka yang paling jarang guna data, diikuti B39, B59 untuk mereka yang aktif menggunakan data dan minit panggilan.

Dan plan B89 dan B149 untuk mereka yang hardcore guna data dan panggilan dan SMS.

Baca Plan Lengkap Onexox Black sekarang.

Apa itu Plan Telco Onexox Black

Siapa yang pernah guna Onexox Prepaid, dia tau betapa seronoknya guna Onexox Black,

Kalau Onexox prepaid boleh simpan data, minit panggilan dan sms dalam Season Pass supaya semua tu tak expired, Onexox Black tak perlu simpan semua tu.

Ye betul.

Onexox prepaid perlu simpan data, minit panggilan dan sms yang tak digunakan dalam Season Pass supaya semua tu tak expired.

Semua tu disimpan secara automatik la dalam sistem, bukannya user perlu buat langkah-langkah tertentu untuk pastikan semua tu tersimpan. hehe

Semua data, minit panggilan dan sms Season Pass yang dibeli oleh user Onexox Prepaid memang akan terus masuk ke dalam Season Pass secara automatik.

Kalau nak gunakan data, user Onexox prepaid perlu aktifkan berapa banyak data yang nak digunakan.

Data yang telah diaktifkan oleh user prepaid tu, perlu digunakan atau dihabiskan dalam tempoh tertentu. Kalau tak, akan burn baki data yang tak dihabiskan tu.

Kena pahamkan ye, data dalam season pass tak burn. Yang burn baki data yang diaktifkan, tapi tak dihabiskan dalam tempoh tertentu (Sehari/seminggu/sebulan)

Kelebihan Onexox Black

Berbeza dengan Onexox Black, user Black tak perlu aktifkan data.

Sebab apa?

Sebab Onexox Black takde Season Pass! 😅 Ini kira kelebihan Onexox Black lah ni.

Setiap plan Onexox Black memang dah allocate data, minit panggilan dan SMS (kecuali B10 tak dapat SMS). Semua data tu memang sentiasa aktif dan boleh terus digunakan.

Boleh tak user Onexox Black beli data Season Pass?

Boleh!

Walaupun Onexox Black takde ‘ruang’ season pass, tapi masih boleh beli data Season Pass yang dijual.

Malah boleh beli data dan minit panggilan yang ditawarkan semasa Happy Hour tu.

Semua data, dan minit panggilan yang dibeli akan dimasukkan ke dalam akaun Onexox Black tu.

Contoh B39;

Allocation data monthly : 6Gb

Beli data happy hour 12Gb dengan harga RM50.

Total data akan jadi 6GB+12Gb = 18GB data aktif yang burn proof!

Tak perlu aktifkan data, Dan Data Boleh Carry Foward

Tak habis pun takpe, semua data semasa yang tak habis akan dibawa ke bulan hadapan (next cycle) dan akan ditambah dengan allocation data yang monthly.

Bukan data je ye, minit panggilan dan SMS pun akan dibawa ke bulan depan dan akan ditambah dengan allocation minutes and SMS (speaking plak aih).

Kalau ada yang kata Plan Onexox Black ni mahal (data, panggilan dan sms), maksudnya korang tak kaji betul tahap penggunaan bulanan korang dibanding dengan nilai yang dibayar.

Ramai yang sangka Telco X tu data murah, RM79 dapat 20Gb data.😱

Tapi hakikatnya user tu cuma guna 5Gb je secara purata setiap bulan.

Adakah ianya bijak?

Ianya pembaziran.

Sebab data yang dibayar adalah 20GB dengan harga RM79, tapi baki data yang tak digunakan iaitu 15GB terbazir camtu je.

Sebab apa?

Sebab data tu akan burn.

Come on, korang dah bayar kot. Takkan la kena burn camtu je data tu?

Tu baru cerita data burn, belum lagi data basic, dan alloation usage data tu.

Saya pernah jelaskan dalam artikel Plan Telco Unlimited dan FREE membazir dan penuh tipu daya.

Dengan Onexox Black, apa yang korang bayar korang dapat.

Tak habis guna? Kita kasi tapau ke bulan depan.

Sudah-sudah la tu membazir. Bertukar ke Onexox dan langgan Onexox Black untuk plan telco yang praktikal dan berbaloi.

Ramai orang perlu tahu apa kelebihan Onexox Black.

Yang nak convert dari paksaan dan komitmen bulanan yang tinggi telco sedia ada?

Nak lepaskan diri dari belenggu manipulasi telco Malaysia?

Whatsapp saya O1O6OO9966. Tak kira anda guna telco Maxis, Celcom, Digi, Umobile, Tunetalk, Program Tone Excel, Program Tone Plus, Tron, Redone semua pun saya layan.

Untuk pengguna RedOne yang masih terikat dengan kontrak, dan berminat untuk bertukar ke Onexox boleh baca artikel saya bertajuk Batal Kontrak Talian dengan RedOne.

Takdehal.

 

Leave a Reply