Tempah Kereta Sewa Sabah KKIA Kota Kinabalu

Anda boleh tempah kereta sewa Sabah mengikut lokasi anda bercuti. Sama ada anda di Tawau, Semporna atau Kota Kinabalu. Kereta sewa akan dihantar secara percuma ke lokasi anda, sama ada di airport, hotel, homestay dan lain-lain lokasi yang bersesuaian.

Pengalaman saya bercuti di Sabah menggunakan Vellfire

Isi borang tempahan untuk kami hubungi anda semula berkaita kereta sewa Sabah.


Kadar Sewa kereta di Sabah

Kadar sewaan kereta adalah seperti berikut;

Kereta sewa popular

Untuk tempahan kereta sewa di Sabah, sama ada di Tawau, Semporna atau Kota Kinabalu, boleh hubungi;

Hubungi AFS Car Rental 01110560026 (Sery), 0173165600 (Firdhaus) atau WhatsApp untuk tempahan kereta sewa.

Tips Tempah kereta Sewa di Sabah

Untuk urusan percutian dan penghantaran kereta sewa yang lebih lancar, adalah lebih baik anda menghubungi pihak Syarikat kereta sewa seminggu sebelum tiba di tempat percutian. Ini bagi mengelakkan kereta yang ingin disewa ada memandangkan sekarang sudah mula musim bercuti bagi rakyat Malaysia dan lain-lain negara.

Sekiranya nasib anda baik, anda pasti dapat kereta sewa yang anda inginkan.

Untuk memudahkan anda, nyatakan dimana anda nak kereta sewa itu dihantar kepada anda. Anda boleh pilih untuk kereta sewa dihantar lokasi yang anda inginkan.

Kondisi Kereta Sewa

Pihak Syarikat sewa kereta memang menjaga kebersihan dan penyelenggaraan kereta. Ini penting kerana keselamatan penyewa menjadi keutamaan mana-mana syarikat penyewa kereta. Jadi anda boleh memandu dengan hati yang tenang dan selesa.

Keselamatan dan Insuran kereta sewa

Bagi memastikan percutian anda selamat dan selesa, pastikan anda menyewa kereta dengan syarikat sewa kereta yang mempunyai lesen perlancongan. Ini bagi memastikan anda dilindungi sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diingini.

Pemulangan kereta sewa

Pemulangan kereta sewa perlu dibincang dengan pihak syarikat Kereta Sewa. Kebiasaanya penyewa akan memulangkan kereta di lapangan terbang sebelum berlepas pulang. Tapi ada juga yang memulangkan kereta lebih awal dilokasi selain lapangan terbang.

Anda juga boleh meminta untuk memulangkan kereta sewa di antara 3 lokasi ini;

  1. Tawau
  2. Semporna
  3. Kota Kinabalu

Sekiranya anda menyewa kereta di Kota Kinabalu, anda boleh memulangkan kereta sewa di Tawau atau Semporna. Begitu juga sebaliknya. Ini bagi kes penyewa kereta yang memilih untuk berlepas pulang di lokasi yang berbeza dari lokasi ketibaannya di Sabah.

Sebagai contoh sekiranya anda tiba di Kota Kinabalu Sabah, kemudian lokasi percutian hari terakhir anda di Sabah adalah di Tawau. Anda boleh memaklumkan kepada syarikat sewa kereta untuk memulangkan kereta di Lapangan terbang Tawau. Ini lebih mudah, dan tak penat.

Hubungi Syarikat Sewa Kereta.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan khidmat kereta sewa di Sabah (Kota Kinabalu, Tawau, Semporna) anda boleh hubungi;

Hubungi AFS Car Rental 01110560026 (Sery), 0173165600 (Firdhaus) atau WhatsApp untuk tempahan kereta sewa.