Nombor Plate MALAYSIA Masih Boleh dibeli dan ditempah

Selama pengalaman saya buat servis Runner JPJ untuk nombor plate Putrajaya, sangat sikit peratusan yang tahu kewujudan yang satu ni, malah ada yang tak tahu adakah ianya wujud dan masih boleh ditempah? Ya! Nombor plate MALAYSIA masih boleh dibeli dan ditempah.

Makluman: Nombor Plate MALAYSIA ini masih boleh dibeli dan ditempah selagi artikel ini masih wujud.

plate MALAYSIA mazda
plate MALAYSIA yang didaftarkan di Mazda 3 berwarna merah oleh salah seorang customer

Kelebihan Nombor Plate MALAYSIA

Selain plate PUTRAJAYA, plate MALAYSIA adalah salah satu nombor plate yang mempunyai makna jelas tentang sesuatu perkara iaitu lokasi. Jadi pemilik yang menggunakan plate ini boleh berbangga kerana tak banyak nombor plate di Malaysia menggunakan lokasi sebagai Alphabet.

Plate negeri dan Khas yang lain hanya menggunakan huruf bagi mewakili lokasi dan organisasi. Sebagai rakyat Malaysia, untuk menggunakan nombor plate MALAYSIA adalah satu kebanggaan.

Bagi mereka yang terlepas Plate PUTRAJAYA, inilah peluang anda untuk memiliki plate khas selainnya iaitu plate MALAYSIA.

Kekurangan plate MALAYSIA

Walaupun saya berpendapat adalah satu kebanggan menggunakan plate MALAYSIA, tapi saya tak menafikan ianya ada kekurangan. Yang paling jelas adalah jumlah aksara yang banyak, ada 8 aksara untuk melengkapkan plate MALAYSIA. Itu belum termasuk nombor.

Disebabkan kekurangan ini, ianya kurang sesuai untuk didaftarkan di Motorsikal. Ini kerana motorsikal mempunyai ruang nombor pendaftaran yang agak terhad untuk memuatkan kesemua huruf MALAYSIA dalam papan nombor platenya.

Pada pendapat saya ianya lebih sesuai untuk didaftarkan untuk kenderaan selain motorsikal.

Jumlah aksara yang banyak berbanding plate negeri lain

Plate Yang Memberi Sinar Sekiranya Tiada Nombor Pilihan

Selalunya customer yang nak beli/tempah plate Putrajaya (F,FA,FB,FC dan FD) mengikut nombor pilihan sendiri. Namun tak semua nombor yang mereka nak tu ada (Not Available). Jadi plate MALAYSIA ini adalah penyelamat bagi mereka untuk dapatkan nombor idaman.

Paling menyeronokkan apabila customer lebih memilih plate MALAYSIA memandangkan ianya lebih eksklusif.

Harga Tempahan nombor Plate MALAYSIA

Bagi anda yang berminat untuk dapatkan nombor plate MALAYSIA, anda boleh hubungi saya O1O6OO9966 (Call/Whatsapp) untuk berurusan. Harga kita bincang di Whatsapp nanti yang mana ianya sudah termasuk dengan upah runner dan nombor plate.

Tempahan dengan runner adalah merangkumi urusan dari A – Z. Anda akan diberikan slip nombor untuk diserahkan kepada salesman kereta untuk tujuan pendaftaran.