Baki Data Bawa ke depan, Faktor WOW dalam Onexox

Baru tadi jumpa kawan kat kedai makan. Dia tanya apa kelebihan Onexox. Saya bagitau dia semua ciri-ciri Onexox termasuk baki data bawa ke depan (carry forward).

Baki Data Bawa kedepan, Faktor WOW dalam Onexox

Telco yang dia pakai sekarang katanya data akan burn kalau tak digunakan dalam tempoh sebulan.

Memang kebanyakan telco camtu pun kan?

Tak kiralah yang postpaid atau prepaid. Sama je.

Onexox Baki Data, Minit Panggilan, SMS Tak Expired (Tak luput)

Tapi Onexox,

Iklan

Memang special beb.

Bukan baki data je, malah minit panggilan dan SMS yang korang tak sempat nak guna, akan dibawa ke bulan depan dan ditambah dengan data, minit panggilan dan SMS yang baru untuk bulan tu.

Tak ke jimat tu?

Takkan la masih nak teruskan bayar untuk data yang besar, tapi end up hujung bulan data yang dah dibayar tu burn sebab tak fully utilize (tak habis digunakan).

Kan membazir tu.

Ini bukan kira data mahal atau murah, isunya sekarang data yang dah dibayar, tapi tak digunakan dan ianya burn. 😪😥

Tapi ye lah, tak semua orang kisah pun pasal benda tu.

Yang penting bulan berikutnya dapat data baru kan?

Onexox Tiada Kontrak (Minimum 30 hari syarat SKMM)

Cuma pada saya lah,

Kenapa tak ambik langkah penjimatan yang ada?

Kita selalu ada pilihan kan? Onexox dah bagi pilihan dah, tapi tak ramai yang ambik peluang untuk guna.

At least cuba, bukan risiko besar pun untuk cuba bertukar ke telco Onexox. Takde kontrak pun.

Jadi kalau masih ‘degil’ nak kekal bayar lebih untuk sesuatu yang tak digunakan tu, saya speechless.

Pilihan ditangan anda.

Kalau anda memilih untuk mengubah cash flow anda (dalam segmen penggunaan smartphone) boleh la Whatsapp saya O1O6OO9966 untuk bertukar ke Onexox.

Corak Penggunaan Data Rakyat Malaysia Tak Selalu Sama setiap Bulan.

Alkisahnya,

Hujung bulan ni kawan saya tu akan bertukar ke Onexox.

Tak nak lagi lah katanya membazir ‘buang’ data internet, minit panggilan dan sms yang dia dah bayar.

Bukan setiap bulan corak penggunaan kita sama beb.

Ada bulan, kita banyak call, ada bulan call cuma sejam dua je dalam sebulan tu.

Bukan selalu guna data banyak.

Ada bulan guna sampai 12GB data internet, ada bulan lain, guna 2Gb je sebulan. Ada jugak yang guna 1gb je sebulan sebab kat rumah dan opis dah ada unifi. Wifi je lah. Jimatkan penggunaan data internet mobile.

Iklan

Sebab tu lah Onexox datang dengan satu wow factor iaitu baki data bawa ke depan. Malah minit panggilan dan sms pun dibawa kedepan juga 100%.

 

Leave a Reply