Plan Data Unifi Mobile Berbaloi ke?

Posted by

Sedar tak sedar unifi Mobile dah ada pakej internet yang baru. Dan surprisingly, pelan data unifi Mobile ni mirip plan data Onexox Black.

Saya sendiri pengguna simkad Unifi Mobile.

Dan secara peribadi, saya puas hati dengan peel data unifi Mobile bila  ada line.

Tapi, coverage Unifi Mobile ni kurang meluas kalau nak dibandingkan dengan sim utama saya Onexox.

Jadi, saya jadikan sim Unifi sebagai nombor secondary dan saya letakkan pada tab saya untuk kegunaan Whatsapp.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Dan saya jarang tengok Whatsapp tu since Whatsapp tu digunakan untuk reply permintaan mengikut kod yang ditentukan.

Dan, hampir semua tempat yang saya pergi, ada wifi untuk Tab tu. Sama ada kat rumah atau kat tempat kerja.

Adakah berbaloi Plan Data Unifi Mobile?

Pada saya, Onexox Black jauh lebih berbaloi.

Kenapa saya cakap camtu?

Jom kita buat perbandingan.

Unifi Mobile 59

onexox b59
Unifi Mobile 59

Plan ini saya bandingkan dengan B59 Onexox Black.

Unifi Mobile 59 Onexox Black B59
  • 10GB data (9GBLTE + 1GB 3G)
  • 100 minit panggilan
  • 25 SMS
  • Tiada kontrak
  • Tidak boleh carry forward data, minit panggilan dan SMS yang tidak digunakan.
  • 12GB data (LTE/3G)
  •  Panggilan tanpa had kesemua rangkaian
  • 100 SMS
  • Tiada kontrak
  • Carry forward semua Data, minit panggilan dan SMS yang tidak digunakan.

Seterusnya Unifi Mobile 39

lawan kepada B39 Onexox Black
Unifi Mobile 39
Unifi Mobile 39 Onexox Black B39
  • 5GB data (4GBLTE + 1GB 3G)
  • 50 minit panggilan
  • 25 SMS
  • Tiada kontrak
  • Tidak boleh carry forward data, minit panggilan dan SMS yang tidak digunakan.
  • 8GB data (LTE/3G)
  • 50 minit panggilan
  • 50 SMS
  • Tiada kontrak
  • Carry forward semua Data, minit panggilan dan SMS yang tidak digunakan.

Seterusnya Unifi Mobile 29

Tiada dalam kategori
Unifi Mobile 29
Unifi Mobile 29 Tiada
  • 3GB data (2GBLTE + 1GB 3G)
  • 50 minit panggilan
  • 25 SMS
  • Tiada kontrak
  • Tidak boleh carry forward data, minit panggilan dan SMS yang tidak digunakan.

Seterusnya Unifi Mobile 19

Plan Data Unifi Mobile Berbaloi ke? 1

Unifi Mobile 19 Onexox Black B10
  • 2GB data (1GBLTE + 1GB 3G)
  • 5 minit panggilan
  • 25 SMS
  • Tiada kontrak
  • Tidak boleh carry forward data, minit panggilan dan SMS yang tidak digunakan.
  • 1GB data (LTE/3G)
  • 20 minit panggilan
  • 0 SMS
  • Tiada kontrak
  • Carry forward semua Data, minit panggilan dan SMS yang tidak digunakan.

Melihat dari perbandingan-perbandingan ini, jelas dan nyata Plan data Onexox Black jauh lebih berbaloi dan lebih jimat berbanding Plan Unifi Mobile.

Kelebihan paling ketara Onexox Black adalah semua data internet, minit panggilan dan SMS yang tak sempat digunakan akan di bawa ke bulan depan 100%.

Dan penggunaan data Onexox (Black atau Prepaid) tidak dibahagikan 4G dan 3G untuk penggunaan.

Anda tetap akan dapat akses internet walaupun kawasan tu cuma ada gelombang 3G.

Kelebihan Plan Unifi Mobile adalah pada Plan Unifi Mobile 29.

Ini kerana, Onexox Black tidak ada plan yang mirip untuk dibandingkan dengan Unifi Mobile 29.

Walaubagaimanapun, Onexox B10 dapat menandingi semua plan yang ada dari segi praktikaliti dan penjimatan.

Tak caya cuba baca artikel saya pasal kehebatan plan Onexox B10 ni.

Kalau korang nak langgan mana-mana plan Onexox Black atau Prepaid, atau ada sebarang pertanyaan berkaitan Onexox, boleh Whatsapp saya O1O6OO9966.

Namun, sekiranya anda nak jugak langgan Unifi, boleh beli di laman web Unifi Mobile dan saya rekemen plan Unifi Mobile 29.

Rating Pembaca
[Total: 5 Average: 5]

2 comments

  1. sekarang unifi ad unlimited internet untuk seminggu rm 20 sebulan rm 80 je
    bagaimana dengan onexox ? berapa ringgit sebulan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *