Jadi Dealer Telco Onexox

Syarat pertama untuk jadi dealer telco Onexox yang berjaya adalah anda sendiri menggunakan sim Onexox. Kalau anda nak jadi dealer tapi masih gunakan sim lain, anda takkan dapat value Onexox secara total.

Saya bercakap atas pengalaman sendiri.

Tahun 2013 selepas saya jadi dealer Onexox, saya masih gunakan telco Digi sebagai telco utama saya.

Memang takde sales untuk Onexox, malah saya tak gunakan pun Onexox.

Jadi Dealer Telco Onexox

Sampailah satu hari saya cuba guna data Onexox, dan saya terus cari balik semua panduan dan stok simkad yang saya simpan untuk diperkenalkan kepada kawan-kawan terdekat.

Iklan

Saya mula port out nombor Digi saya ke Onexox dan mula belajar kelebihan dan kekurangan produk ni.

Selain tu, saya juga selalu study kekuatan dan kelemahan telco selain Onexox macam Digi, Maxis, Celcom, Umobile, Tunetalk, Redone, Tron dan lain – lain lagi untuk memastikan saya tahu value apa yang perlu disampaikan kepada bakal user Onexox nanti.

Camtulah rutin saya, setiap hari akan cari point-point penting telco Onexox atau telco lain untuk dapatkan valuenya.

Iklan

Dengan cara ni saya jumpa avatar (target market) yang sesuai dan tak perlu buang masa untuk mereka yang bukan segment ideal pelanggan Onexox.

 

Leave a Reply