Kelebihan dan Kehebatan Onexox Black B10

Masa mula-mula Plan Black Onexox diperkenalkan, saya mula mencari kelebihan dan kekurangan yang ada di antara plan-plan ni. U know what, saya jumpa kelebihan dan kehebatan Onexox Black B10.

Komitmen bulanan untuk Onexox Black B10 cuma RM10.60 (termasuk cukai SST 6%) dan bulanan akan terima 1 Gigabyte hi speed data bersama 20 minit panggilan.

Sikit?

Nanti dulu.

Kelebihan dan Kehebatan Onexox Black B10

Kena tahu apa kelebihan Onexox Black.

Iklan

Ianya tiada Season Pass. Maksudnya tak perlu nak aktifkan data dari Season Pass untuk digunakan macam yang pengguna prepaid selalu buat tu.

Dan semua data, minit panggilan dan sms yang tak digunakan atau tak habis digunakan akan carry forward ke bulan depan 100%.

Jadi camna dengan data B10 yang 1Gb tu? Sikit sangat. Tak sempat nak carry foward dah habis.

Plan Fleksibel Komitmen Rendah

Camni game dia.

Lepas register untuk Plan Onexox Black B10, terus belikan data tambahan dari Happy Hour untuk hari tu.

Contohnya harini 18/09/2018 ada tawaran Happy Hour data RM50 dapat 13Gb.

Suruh user terus beli data 13Gb tu tadi, dan gunakan data tu sampai lah habis.

Tapi sebelum habis, beli la lagi data kat Happy Hour.

Tiada Happy Hour, Camna?

Camana kalau hari nak daftarkan user untuk Plan Onexox Black B10 tu, time tu takde pulak tawaran Happy Hour?

Benda kecik je.

Biasanya dealer ada simpanan data yang banyak kan?

Inilah masanya untuk manfaatkan data terlebih tu. Jual kat user baru tadi.

Jadi user dapat total 14Gb (13Gb dari dealer + 1Gb bulanan) dan 20 minit panggilan.

Nampak tak kefleksibelitiannya tu?

Cipta Alasan Lagi Jom

Ok alasan lagi.

Camna kalau dealer tu pun tak cukup data nak jual? paras hidung je.

Ni pun benda kecik, jual je la berapa jumlah yang ada sementara tunggu ada tawaran Happy Hour untuk dia beli.

Contoh, jual la 2Gb ke, 5Gb ke. Sempat punyalah nak tunggu happy hour seterusnya.

Ok ni alasan paling mustahil la. Camna kalau dealer cuma ada baki data 500Mb je?

Alahai kesian lah.

Pun benda kecik, roger je user Onexox Black yang lain yang sudi nak jual data mereka yang terlebih. Confirm ada.

Selesai masalah kan?

Iklan

Nak jadi dealer Onexox? Boleh hubungi saya untuk kita explore lebih banyak trick dan strategi untuk membantu user smartphone berjimat kat luar sana.

Leave a Reply