Bila dan Berapa nak bayar bil Onexox Black?

Posted by

Dah dah, jangan nak keliru pasal Onexox Black punya bil ni. Ada 2 cara pantas nak tahu bila dan berapa perlu bayar bil Onexox Black. Samada dail *132# atau *150*1#

Kalau dail *132# ni dia tak nampak amount due untuk bulan terkini. Dalam bahasa Inggerisnya current amout due la.

Tapi kalau dail *150*1# boleh tahu jumlah sebenar yang perlu dibayar untuk bulan terkini termasuk hutang bil yang tertunggak (sekiranya ada lah).

Tarikh cycle bil Onexox Black keluar

Bila anda dail *132# atau *150*1#, apa yang pasti akan keluar tarikh cycle bil Onexox Black anda.

Setiap pengguna Onexox Black tak sama tarikh cycle bil dia. Sebab tarikh cycle bil ni start dari anda aktifkan sim Onexox Black tu.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Tak kiralah sama ada anda dari telco lain yang berpindah ke Onexox Black atau dari Onexox Prepaid ke Onexox Black atau terus beli nombor baru Onexox Black.

Yang penting bila anda bermula guna talian Onexox Black untuk nombor tu.

Let say, contoh la saya daftar sim Onexox Black saya pada 3 April, jadi next cycle bill Onexox Black saya adalah 3 Mei.

Berapa kena bayar?

Dan setiap bulan sebelum 3 haribulan, saya perlu topup atau buat bayaran bill mengikut plan Onexox Black yang saya pilih.

Contoh saya punya plan Onexox Black B39Plus20.

Komitmen bulanan RM59. Campur 6% sst jadi total RM62.54.

Camna nak bayar?

Maka, setiap bulan sebelum 3 haribulan saya wajib topup atau bayar bil (guna XOX Fast lebih pantas) mengikut jumlah yang sepatutnya.

Kalau saya tak beli apa-apa data tambahan, maka saya perlu bayar RM62.54 je lah.

Tapi kalau saya ada beli Happy Hour, contohnya happy hour RM50 dapat 13gb data, jadi saya perlu bayar untuk bulan tu RM112.54.

Ok, faham setakat ni?

Rumusan dan ringkasan

Bila perlu bayar? Dail *132# atau *150*1# dan tengok tarikh kat situ.

  • *132# – Tengok tarikh pada Plan Renewal day
  • *150*1# – Tengok tarikh pada Due By

Berapa perlu bayar? Sama jugak. Dail *132# atau *150*1# dan tengok

  • *132# – tengok pada bahagian Amt Due
  • *150*1# – pun tengok pada Amt Due ( yang ni termasuk bayaran yang perlu dibayar untuk bulan terkini)

Terus Whatsapp saya kalau masih belum faham

Takdela pening pun.

Kalau pening tu biasa. Sebab baru lagi dalam Onexox.

Nanti dah lama, macam makan nasi je nak faham plan Onexox black atau Prepaid ni.

Kalau suruh saya terangkan atau study plan Digi Postpaid dan cara baca bil statementnya pun boleh jadi pening.

Sebab tu la saya selalu buka talian (Whatsapp) O1O6OO9966 untuk anda bertanya saya secara direct sebarang permasalahan Onexox.

Tak kiralah Onexox Prepaid atau Onexox Black, saya layan. InsyaAllah.

Whatsapp saya dan perkenalkan diri ye. 🙂

Rating Pembaca
[Total: 1 Average: 5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *