Penantian Civic FE dan Plate FE

Seiring dengan pelancaran Honda Civic FE baru-baru ini, saya sebagai runner nombor plate Putrajaya juga ternanti-nantikan pelancaran nombor plate FE untuk tahun 2022 nanti. Ntah kenapa saya merasakan pelancaran Civic FE dan plate number FE sangat ideal. Penantian Civic FE dan Plate FE adalah satu excitement luarbiasa.

Susunan model Honda Civic FX

Kalau sebelum ini, pelancaran plate FD juga menjadi penantian bagi saya. Waktu tu saya menjangkakan tempahan plate FD akan akan bertumpu kepada pemilik Honda Civid FD ( Honda Pari). Tapi Honda Civic FD telah lama dilancarkan. Dalam keluarga Civic FX, Civic FD adalah model pertama yang pertama dikeluarkan, diikuti Civic FB, seterusnya Civic FC (generasi civic ke 10) dan yang dinanti-nantikan Civic FE (generasi civic ke 11). Yang peliknya takde pulak Civic FA.

Mungkin disebabkan pelancaran plate FD dan pelancaran penjualan Civic FD mempunyai jarak masa yang berzaman, maka jangkaan saya berkenaan tempahan plate FD akan rancak bagi pemilik Civic FD adalah meleset dan tersasar jauh. Bukan langsung tiada, ada yang beli plate FD untuk Civic FD mereka, tetapi mereka perlu membuat proses interchange. Dan kos interchange bukan murah.

Alhamdulillah, tempahan plate FD bertumpu dan rancak bagi mereka yang kebanyakan mempunyai nama bermula huruf F. Contohnya Fadhil Daniel, Fadhilah, Farah Dafri, Fasya dan lain-lain. Terima kasih kepada semua customer-customer sebelum ini. Terima kasih jugak untuk feedback yang baik.

Plate Putrajaya FE Mungkin dilancarkan lebih awal

Desas-desus radio Hanoi mengatakan, kemungkinan pelancaran plate FE akan diawalkan dari jadual biasanya. Mengikut kebiasaan, pelancaran plate Putrajaya yang baru adalah sekitar April dan Mei. April fasa bidaan, manakala Mei fasa tempahan.

Sekiranya betul plate FE akan dilancarkan awal, maka ianya sangat-sangat match dengan waktu tempahan Civic FE dibuka kepada orang awam. Namun sekiranya pelancaran mengikut jadual iaitu pada sekitar Mei, ianya masih dalam vibe yang memberangsangkan.

Kemungkinan plate FE dilancarkan lebih awal adalah disebabkan pelancaran plate FD yang lewat sebab tergendala dek kobid. Plate FD sepatutnya dilancarkan pada Mei 2020, tapi disebabkan kobidido maka ianya dilancarkan pada Mei 2021. Jadi sepatutnya tahun 2021 adalah milik FE kalau ikut turutan.

Tempahan Plate FE sudah mula dibuka

Namun bagi anda yang nak tempah plate FE boleh Whatsapp saya O1O6OO9966 untuk saya maklumkan bilakah waktu sebenar plate FE akan dilancarkan. Save nama dan nombor saya, insyaAllah bila plate FE dilancarkan saya akan terus maklumkan kepada mereka yang telah menghubungi saya terlebih dahulu.