Tempah Plate FD Putrajaya

Sejak saya buat servis booking plate FC, ramai yang bertanya untuk tempah plate FD Putrajaya. Saya jangkakan plate FD akan lebih popular daripada lain-lain plate Putrajaya mungkin sebab FD mewakili singkatan nama seseorang atau sinonim dengan model Honda Civic FD.

Tempahan plate FD dibuka

Apapun andaian, tempahan plate FD dijangka akan mula dibuka pada hujung April 2021. Itu yang diberitahu oleh pegawai JPJ Putrajaya kepada saya. Tapi pemakluman tu bukanlah rasmi. Bagi anda yang ternanti-nanti kemunculan plate FD untuk didaftarkan di kenderaan anda, boleh save nombor Whatsapp saya O1O6OO9966 dan maklumkan saya untuk tempah plate FD.

Saya akan maklumkan kepada anda yang simpan (save) dan Whatsapp saya berkaitan plate FD ini sejurus JPJ Putrajaya membuka jualan kepada awam.

Aplikasi Ebid JPJ untuk Bidaan

Atau sekiranya anda sendiri ingin memantau pembukaan tempahan plate FD ini, boleh guna aplikasi eBid JPJ. Dalam aplikasi itu, JPJ akan mengumumkan nombor plate yang dilancarkan untuk tujuan bidaan.

Harga bidaan adalah bermula dari RM300 – RM20,000 mengikut jenis nombor plate. Untuk nombor biasa harga bidaan adalah serendah RM300. Kenaikan bidaan untuk nombor biasa adalah RM15.

Tempahan selepas tempoh bidaan

Sekiranya anda ingin menempah nombor plate, tempahan hanya akan dibuka selepas tempoh bidaan tamat. Tempoh bidaan biasanya berjalan 24 jam. Selepas tempoh itu, orang awam sudah boleh menempah nombor plate yang mereka ingini sekiranya mereka terlepas sesi bidaan.

Proses tempahan plate FD dan mana-mana plate Putrajaya (F, FA, FB, FC) hanya boleh dibuat di JPJ Putrajaya sahaja dan tidak boleh ditempah menggunakan akaun MySikap. Sebab itu ianya istimewa dan rare. Jadi bagi mereka yang berminat untuk membuat tempahan, boleh hubungi saya di Whatsapp O1O6OO9966. Saya dan team saya akan uruskan tempahan anda.