Tempahan FF No Plat Terkini Putrajaya

Sehingga tarikh harini ini, tempahan untuk plate F, FA, FB, FC, FD dan FE masih dibuka seperti biasa. Namun ramai yang menantikan No Plat terkini Putrajaya bagi tahun 2023 ini iaitu Plate FF yang akan dibuka pada April 2023. Update: Nombor plate FF telah mula dibuka untuk tempahan bermula 6 Jun 2023.

Dengan ini Plate FF menyertai siri Plate Putrajaya yang lain iaitu FA, FB, FC, FD dan FE. Yang sedihnya, single F telah habis dijual.

Tempahan plate FE sudah dibuka.

tempahan plate putrajaya FD
Salah seorang customer Sarawak yang berjaya tempah nombor plate FD Putrajaya dan membuat interchange untuk kereta Honda Civic FD.

Plate Putrajaya Hanya Setahun Sekali

Untuk pengetahuan anda, plate Putrajaya dilancarkan setahun sekali sahaja. Tahun 2019 adalah tahun dilancarkan Plate FC, manakala tahun 2020 adalah plate FD. Memandangkan FD dilancarkan lewat setahun iaitu 2021, FE pada April 2022, maka insyaAllah April tahun 2023 plat FF pula akan dilancarkan.

Turutan siri plate Putrajaya menurut turutan tahun.

Urusan Tempahan Plate FD, FE, FF

Untuk tempahan plate FD anda boleh menghubungi saya melalui Whatsapp (O1O6OO9966 – Adzril Magicalips PLT) sebagai runner tempahan nombor plate anda. Saya akan menguruskan tempahan plate FD, FE, dan FF anda dari A to Z. Anda hanya perlu hantar resit pendaftaran (Slip Nombor) ke Salesman kereta atau kedai motor untuk urusan pendaftaran kenderaan anda.

Prosedur Tempahan Plate Putrajaya

Untuk memudahkan urusan tempahan, anda perlu menyediakan sekurang-kurangnya 3-5 nombor pilihan untuk ditempah. Kebarangkalian nombor yang anda pilih masih boleh didaftarkan adalah tinggi sebab plat FD, FE ini baru sahaja dilancarkan. (FD April tahun 2021, FE April tahun 2022). Untuk FF dibuka pada April 2023.

Selepas anda menyediakan 3-5 nombor pilihan (mengikut priority), dan kad pengenalan depan dan belakang bakal pemilik kenderaan yang hendak dibeli, anda boleh Whatsapp saya di O1O6OO9966 untuk urusan tempahan.

Harga mengikut Jenis-jenis Nombor Plate

Tempahan plate FE sudah dibuka.

Untuk pengetahuan (mungkin ramai yang sudah maklum), harga plate adalah berbeza bagi setiap nombor. Nombor plate terbahagi kepada 3 jenis;

  1. Biasa
  2. Popular
  3. Menarik (Bid)
  4. Golden (Bid)

Dari senarai itu kita sendiri boleh tahu nombor Golden merupakan yang paling mahal dan nombor Biasa adalah yang paling murah. Anda dinasihatkan untuk Whatsapp saya O1O6OO9966 untuk mengetahui lanjut berkaitan harga dan availability sesuatu nombor.

Perbezaan Plat Putrajaya dengan Plat Negeri Lain

Tempahan plat Putrajaya tidak boleh dibuat dalam MySikap. Walaupun plat FD. FE dan FF Putrajaya ini disenaraikan dalam MySikap 1-9999 tetapi ianya tidak boleh ditempah seperti nombor-nombor plat negeri lain. Ini menjadikan plat Putrajaya unik.

Sama seperti plate XX, UU, UUU, UUM dan lain-lain yang hanya boleh ditempah melalui NGO-NGO dan individu tertentu sahaja.

Anda juga boleh mendapatkan nombor Plate UM, UG, UC, UT dan UR dengan menghubungi saya O1O6009966

Selain itu, anda masih boleh menempah plat Putrajaya versi sebelumnya seperti FC, FB, FA dan F walaupun ianya telah lama dilancarkan. Sebab masih ada nombor yang berbaki dan nombor yang telah expired (tidak didaftarkan)

Runner plate Putrajaya dan Negeri-negeri lain

Sekali lagi, untuk membuat tempahan plat terkini Putrajaya, anda boleh menghubungi saya di O1O6OO9966 (Whatsapp atau Call). Saya hanya membuat urusan tempahan no plat Putrajaya, UR, UM, UT, UG, UC dan plate Negeri lain.