B10 Bukan Prepaid, Bukan Jugak Postpaid (Onexox)

Memandangkan plan plan Onexox Black (B10, B39, B59, B89 dan B149) menggunakan method bayar bil guna topup, maka ada yang menganggap Plan Black ni adalah Prepaid. Lagi-lagi yang B10. Okey ye, Onexox B10 bukan prepaid.

Camtu jugak dengan Plan Black yang lain.

Onexox B10 Bukan Prepaid

Kalau prepaid, maksudnya kena topup dulu baru boleh guna kan?

Lepas tu kalau habis kredit tak boleh buat panggilan dan tak boleh guna data kan?

Jadi B10 bukanlah prepaid.

Iklan

Sebab apa?

Sebab B10 ada komitmen bulanan macam postpaid.

Ada pakej bulanan macam postpaid.

Tapi bayar bil (boleh) guna topup Onexox. Beli topup onexox kat 7e atau mana-mana kedai topup, lepas tu bayar bil dengan cara dail *132*2*NomborPIN#.

Baca Cara Bayar Bil Black Guna Topup dalam artikel Bayar Bil Onexox Black.

Tak tau nak kategorikan apa?

Ianya dipanggil Hybrid. Plan macam postpaid, bayar bil guna prepaid (topup).

Bayar Bil Guna Topup Onexox

Jadi kalau guna plan Onexox Black B10, dan ‘topup’ RM10 setiap bulan, jangan anggap B1o itu adalah prepaid ye.

Bayar RM10.60 (termasuk 6% SST) itu adalah untuk pembayaran bil dan data 1gb serta minit panggilan 20 minit yang telah dikreditkan kepada anda setiap bulan.

Ada ke topup Onexox RM10.60?

Takde tuan 🙂

Jadi kena beli topup RM10 dan topup RM5 Onexox kat kedai topup tu.

Nanti kat penyata bil akan tertera amt due sebanyak -RM4.40.

So bulan depan topup je la RM10. Ditolak dengan Amt Due -4.40, masih ada banyak lagi baki.

Kalau nak faham lebih lanjut nak baca baki bil Onexox ni, boleh baca artikel saya bertajuk Cara Baca Baki dan Semak Baki Bil Onexox Black.

Tapi…

Cari dealer untuk bayar bil

Kalau nak topup atau bayar bil ngam ngam RM10.60, boleh hubungi dealer macam saya O1O6OO9966 untuk topup secara tepat sen sen.

Dengan dealer, nak topup 0.01 pun boleh tau.

Masih keliru dan tak faham.

Jangan gusar tuan, hubungi saya melalui Whatsapp O1O6OO9966 sekarang.

Iklan

*lepas bayar bil, saya akan sertakan resit rasmi pembayaran dari pihak Onexox.

Leave a Reply