Plan Data Paling Murah RM10 Sebulan

Ada sorang user ni, dia nak tukar dan tamatkan simkad ibunya dari program Tone Excel ke telco Onexox. Dia tanya plan Onexox apa yang sesuai untuk ibunya. Saya rasa saya tau apa yang dia perlukan. Plan data paling murah dan paling praktikal. Onexox Black B10.

Ok saya jelaskan kenapa Plan B10 sesuai.

Sebelum tu saya buat breakdown sikit apa itu Onexox Black B10.

Plan Data Paling Murah Onexox B10

Saya pernah buat penerangan berkenaan dengan Plan Onexox Black.

Yang mana Plan B10 adalah salah satu plan di bawah Onexox Black.

Jadi, semua kelebihan dan kebolehan plan B10 ni adalah tertakluk kepada peraturan Onexox Black.

Pergh bunyi boombastik.

Maksud saya, Onexox Black B10 ni best la.

Dan boleh saya katakan yang paling terbaik antara semua plan Onexox dari segi penjimatan.

Bayaran Bulanan Plan Onexox Black B10

Komitmen bulanan untuk Plan B10 adalah RM10, dan dicampur dengan SST 6% jadilah RM10.60.

Nampak?

Pengguna Onexox Black B10 cuma perlu bayar RM0.60 sahaja untuk SST berbanding kalau dia ambil pakej black yang lain.

Kat situ dah jimat dah.

Apa?

Data tak cukup? Minit panggilan sikit? Takde SMS?

Betul tu.

Data untuk B10 cuma dapat 1GB, minit panggilan dapat 20 minit setiap bulan.

Kenapa cakap tak cukup? Heavy user ke?

Tak cukup data?

Tak perlu risau.

Onexox kan ada happy hour setiap minggu.

Jadi beli la ‘stok’ data, minit panggilan dan sms banyak-banyak masa tawaran happy hour tu.

Lepas tu stick balik kepada komitmen bulanan RM10.60 selagi stok data, minit panggilan dan sms tadi tak habis.

Semua kan carry forward. (data, minit dan sms)

Plan Onexox Black selain B10

Jadi plan Onexox Black yang lain membazir ke?

Membazir tu subjektif.

Beli 10 guna 1, baki 9 buang, atau burn. Itu membazir.

Dalam Onexox Black, takde pun data yang dibazirkan.

Semua akan di carry forward.

Jadi nak kata membazir tu, memang tak valid la untuk semua plan dalam Onexox Black.

Lain Orang, Lain Keperluan. Mana yang sesuai?

Cuma, kena pandai lah pilih plan mana yang sesuai mengikut penggunaan masing-masing.

Ada orang banyak guna data, kurang guna call.

Ada orang pulak, banyak guna call, kurang guna data.

Demografik dan corak penggunaan data, minit dan sms setiap orang berbeza.

Untuk tahu anda sesuai plan Onexox yang mana?

Whatsapp saya O1O6OO9966 untuk pertanyaan lanjut.

Saya akan guide mana satu yang sesuai.

Onexox Black, atau Onexox Prepaid.

Saya akan bagi cadangan yang terbaik dan menjimatkan cash-flow bulanan anda.

Iklan

Leave a Reply