Semak Baki Akaun Tabung Haji Secara Online

Posted by

Semak Baki Akaun Tabung Haji Secara Online. Bagi mereka yang biasa memindahkan duit ke akaun tabung haji secara online sudah pastinya buku akaun Tabung Haji mereka tidak dikemaskini dengan baki terkini. Maklumlah, semua transaksi berlaku secara online.

Dinasihatkan supaya pergi cawangan Tabung Haji terdekat untuk mengemaskini buku akaun Tabung Haji.

Bagi mereka yang hendak semak baki akaun tabung haji secara online, kini mereka boleh berbuat begitu melalui Maybank2u. Pastikan korang dah daftar akaun Tabung Haji tu dalam sistem Maybank2u

cek balance tabung haji
Semak Baki Akaun Tabung Haji Secara Online

Semak Baki Akaun Tabung Haji Secara Online

proses cek baki dalam tabung haji di maybank
1. Selepas anda login akaun Maybank2u anda, klik pada Accounts & Banking
cara semak baki tabung haji di maybank
2. Seterusnya klik pada menu Transfers.
step by step semak baki tabung haji di maybank2u
3. Klik pada menu Tabung Haji.
cek balance di tabung haji secara online
4. Klik pada Balance Inquiry.
semak nombor akaun tabung haji
5. Pilih akaun No Akaun Tabung Haji yang hendak disemak baki.Tamat

Baca juga : Cara Daftar Akaun Tabung Haji Di Maybank2u

Rating Pembaca
[Total: 14 Average: 4.6]

76 comments

  1. saya kurang jelas berkaitan pendaftaran beberapa tabung haji ,di mayban2U
    Adakah kita perlu daftarkan semua sekali di mesin ATM Maybank, atau satu sahaja dan selebihnya boleh dibuat di Maybnk 2u
    Mohon penjelasan

    1. Satu sahaja Puan. Yang milik kita. Nanti kat dalam menu tu boleh transfer ke akaun Tabung haji yang lain. Dan boleh tambah akaun yang lain sebagai favorites.

  2. Saya ada soalan…
    Macamana nak ubah had baki minimum kat tabung haji iye. Contoh baki dalam akaun ada rm1500. Saya nak pakai duit. tapi saya tak boleh nak keluarkan duit tu. Saya x pasti samada saya ada setting had baki minimum atau tidak. Jika iye, macamana caranya untuk ubah had minimun tu? Saya selalu transfer mb2u to tbh

    1. Adakah Cik Siti sudah membuat pendaftaran haji? Jika kita sudah daftar utk naik haji maka baki minima akaun memang akan ditetapkan oleh pihak TH sebanyak Rm1500. Justeru itu Cik Siti tidak akan boleh mengeluarkan wang jika baki dalam akaun TH adalah Rm1500. Let’s say if in your TH account there is Rm1600, then you can only withdraw Rm100. I hope this explanation clears all your question. Tq

    2. kalau sis sudah daftar haji , baru tabung haji had kat duit dlm akaun tabung haji tu..contoh dlm akaun ada 1500 , duit akan di bekukan dlm akaun dlm 1200 @ 1400 sahaja ,yg lain boleh keluar kan 🙂

    1. Maksud selamat tu camna?

      Kalau dari segi diri sendiri mmg tak selamat la. Sebab asal tak berduit akan kluarkan duit dari tabung haji.

  3. Sah je. Dah tentu2 ada rekod dan transaksi. Jgn la pulak kita link kan akaun TH orang lain kt MBB kita. Mmg boleh masuk lokap la camtu.

      1. Salam macam mana nak tahu acc th saya masih aktif lagi ke tidak.sekirenye acc th saya tidak aktif lagi berapa kos buka acc th yg baru.. Mohon penjelasan terima kasih

  4. Sya skrg akaun TH link dngn bank islam. Boleh ke akaun bank lain contohnya maybank transfer ke akaun TH tu. Sbb x de pulak pilihan bank yg disediakan.

  5. Assalamualaikum..saya nak tye…boleh x nak buka akaun simpanan tabung haji di maybank?sbb ini yg terdkat…tq

  6. Salam..nk tanya.boleh ke akaun th anak sy link ke maybank2u saya? Dan boleh ke buat pengeluaran dr th anak..

    1. Wasalam.
      Link akaun th anak boleh. Ianya utk tujuan favourities nak transfer duit. Utk simpanan.

      Untuk pengeluaran tak akan boleh. Penama TH dan akaun maybank perlu sama.

  7. baki akaun yang saya potong melalui gaji saya ke acc tabung haji lambat dan kadang kadang xmasuk acc tabung haji….

    saya rasa xsesuai terus potong melalui potongan gaji sbb di ragui proses mesuk wang ke tabung haji….

    1. Wow.. rare betul bg no akaun th kt stranger 😂

      Hehehe.. selamat je. Dia xleh nak keluarkan duit dari th kita guna maybank2u sebab th kita tak sama nama dengan maybank2u dia.

  8. slm nk tanya sya sekrg umur dh 27,, sy buka accoun tabung haji ni sejak masa zaman sekolh rendh lagi,, boleh ke klau sy nk semak baki dlm tu ada berpa?? masa buat dulu,, sy pergi dangan family, macm mna nk semak duit tabung haji kita simpn dulu semasa zamn sekolh,,

  9. Assalam tuan, macamana nak cek baki tabung haji di website bank islam? sy dah linkkan akaun TH dgn akaun bank islam di atm mesin

  10. nak tanya baki TH yang ditunjukkan dalam kaybank2u , itu yang sudah di update ke ? saya kurang faham . selalu kan kita update guna buku kan . kalau kita check dalam maybank2u sama ke ?

  11. Maaf nak tanya, kita boleh linkkn acc Th dgn maybank ni brapa acc ya? Sebab sy ad 3 acc TH.. 1 utk sy.. Dan dua lagi anak.. Sy sgt sibuk dan memang x sempat utk kejar ke tabung haji utk masukkn duit ank2 smua.. Jd terpaksa pegang, dan adakala tertarik skejap.. Kmudian diganti balik.. Jd agak sukar .. Mcm mana ya? Boleh ke linkkan semua acc tu dlm 1 acc mbb?

  12. Assalamualaikum….
    Nak daftar ac t.haji isteri dalam mb2u kita boleh ke….?
    Sebab saya cuba daftar tapi x berjaya..
    T.kasih.

  13. Sye ade baki rm1500 dalam tabung haji tapi tak boleh bawa keluar sebab mungkin ade had minimum pengeluaran . Duit ni mmg tak boleh bawa keluar langsung atau boleh ke tabung haji untuk keluarkan .

  14. Macam mana nak check dan transfer duit dari Maybank ke Tabung Haji guna apps Maybank MY yang download kat playstore? Sbb takde pilihan untuk tabung haji pun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *