Bayar Bil Onexox Black Guna PIN Topup OneXOX

Posted by

Cara mudah bayar bil Onexox Black sama je dengan topup prepaid Onexox. Saya pernah terangkan cara untuk topup akaun Onexox Prepaid sama ada guna PIN (beli kat 7e atau Petronas dan lain-lain), ataupun selfcare ataupun guna Boost.

Tapi kali ni saya nak lebih spesifik la.

Khas untuk pengguna Black.

Orait.

Tak dinafikan, semua channel dan method pun senang. Ikut masing-masing la.

Topup apa-apa jumlah (contoh Rm10.65) dengan XOX FAST.

Yang penting. Semuanya tak perlu pun ke kaunter untuk bayar.

Haha! Tak perlu pun ke Pejabat Pos untuk bayar bil Onexox Black ni. Jangan buang masa dan tenaga ok.

Cara Mudah Bayar Bil Onexox Black

Dalam banyak-banyak cara nak bayar bil Onexox Black ni, semuanya adalah berkaitan mendapatkan PIN topup.

KECUALI…

Pembayaran melalui dealer. (bank in kat dealer, dan dealer terus topupkan amount yang nak dibayar/topup).

dan menggunakan XOX Fast.

Ini cara yang paling mudah. Ye, saya nobatkan ini cara paling senang dan praktikal untuk bayar bil Onexox Black anda.

Ok lepas dapat PIN sama ada dari Apps Boost, Beli kat 7E, Petronas, Shell, dan lain-lain, dail;

*132*2*16DigitPIN#

Ya.

Itu je caranya.

Nampak persis macam nak topup Onexox Prepaid kan?

Yes sama.

Bezanya kalau Onexox Prepaid *132*1 kalau Onexox Black *132*2

Bezanya kat nombor 2 tu.

Contoh pin Topup yang saya dapat dari Apps Boost

Eh? Kenapa tak macam bayar bil pun?

Ye memang.

Onexox Black ni kan Hybrid.

Plan dan komitment macam postpaid.

Bayar bil guna topup Prepaid.

Lebih mudah. Lebih praktikal.

Jom rekemen kawan-kawan lain yang pening guna simkad Tone Excel ke, Tone Plus ke, Digi ke, Maxis ke untuk bertukar ke Onexox.

Whatsapp saya O1O6OO9966. Saya akan bantu.

4 comments

  1. Berminat dgn xox black ni… cuma setakat ni pakcik dok bayar guna online banking. Bagi yg ni tak boleh buat mcm tu mesti beli pin atau mesti melalui agen2 kan ?
    Saya dah cuba buat online register tapi nampak mcm reject mungkin sbb photo IC lebih 4mg ka atau lain2 saya tak tau….

  2. Hai, boleh ke kalau kita hanya mahu guna ONEXOX BLACK ni untuk 1 bulan sahaja? Adakah boleh kita hentikan auto renewal ONEXOX BLACK?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *