Bayar Bil Onexox Black Guna PIN Topup OneXOX

Posted by

Cara mudah bayar bil Onexox Black sama je dengan topup prepaid Onexox. Saya pernah terangkan cara untuk topup akaun Onexox Prepaid sama ada guna PIN (beli kat 7e atau Petronas dan lain-lain), ataupun selfcare ataupun guna Boost.

Tapi kali ni saya nak lebih spesifik la.

Khas untuk pengguna Black.

Orait.

Tak dinafikan, semua channel dan method pun senang. Ikut masing-masing la.

Nak mintak tolong TINGGALKAN KOMEN untuk penulisan ni kat hujung artikel dan share artikel ni kat facebook atau twitter boleh? Terima kasih sangat2.

Topup apa-apa jumlah (contoh Rm10.65) dengan XOX FAST.

Yang penting. Semuanya tak perlu pun ke kaunter untuk bayar.

Haha! Tak perlu pun ke Pejabat Pos untuk bayar bil Onexox Black ni. Jangan buang masa dan tenaga ok.

Cara Mudah Bayar Bil Onexox Black

Dalam banyak-banyak cara nak bayar bil Onexox Black ni, semuanya adalah berkaitan mendapatkan PIN topup.

KECUALIā€¦

Pembayaran melalui dealer. (bank in kat dealer, dan dealer terus topupkan amount yang nak dibayar/topup).

dan menggunakan XOX Fast.

Dan yang terbaru, guna aplikasi Black untuk semua urusan Onexox Prepaid dan Onexox Black. Ye betul, kedua-dua prepaid dan black perlu guna apps ni. Baca artikel saya cara topup/bayar bil guna aplikasi Black sekarang.

Ini cara yang paling mudah. Ye, saya nobatkan ini cara paling senang dan praktikal untuk bayar bil Onexox Black anda. Dan topup prepaid onexox anda.

Berbalik cerita guna softpin.

Ok lepas dapat PIN (softpin) sama ada dari Apps Boost, Beli kat 7E, Petronas, Shell, dan lain-lain, dail;

*132*2*16DigitPIN#

Ya.

Itu je caranya.

Nampak persis macam nak topup Onexox Prepaid kan?

Yes sama.

Bezanya kalau Onexox Prepaid *132*1 kalau Onexox Black *132*2

Bezanya kat nombor 2 tu.

Bayar Bil Onexox Black Guna PIN Topup OneXOX 1
Contoh pin Topup yang saya dapat dari Apps Boost

Atau guna (install) Apps Black untuk masukkan PIN yang anda dapat tu. Senang.

Eh? Kenapa tak macam bayar bil pun?

Ye memang.

Onexox Black ni kan Hybrid.

Plan dan komitment macam postpaid.

Bayar bil guna topup Prepaid.

Lebih mudah. Lebih praktikal.

Jom rekemen kawan-kawan lain yang pening guna simkad Tone Excel ke, Tone Plus ke, Digi ke, Maxis ke untuk bertukar ke Onexox.

Whatsapp saya O1O6OO9966. Saya akan bantu.

17 comments

  1. Berminat dgn xox black ni… cuma setakat ni pakcik dok bayar guna online banking. Bagi yg ni tak boleh buat mcm tu mesti beli pin atau mesti melalui agen2 kan ?
    Saya dah cuba buat online register tapi nampak mcm reject mungkin sbb photo IC lebih 4mg ka atau lain2 saya tak tau….

  2. Hai, boleh ke kalau kita hanya mahu guna ONEXOX BLACK ni untuk 1 bulan sahaja? Adakah boleh kita hentikan auto renewal ONEXOX BLACK?

  3. Tumpang tanya, saya baru upgrade ke xox black, dan baki prepaid saya dari xox prepaid ada banyak lagi, bolehkah pembayaran untuk xox black ni ditarik dari baki tersebut?

  4. Saya baru guna onexox Black… Saya guna plan rm 59 tp bila saya byr bil melalui online saya dpt msg cm nie
    ‘RM0. 00:THANK YOU! we received your payment of rm60. 00 for (no. Tel) on (date). Look forward to serve you better’
    Tp saya punya Internet masih xblh guna smpai skrg….

    1. memang payment telah diterima. internet tak boleh diguna sebab data dah habis digunakan. Perlu tunggu tarikh cycle akaun black wani, baru data baru diberikan dalam akaun. bukannya bayar bill terus renew.. ini bukan prepaid. boleh wahtsapp saya untuk keterangan lanjut.

  5. sy selalu bank in pd dealer then dealer yang setel. so skrg boleh ke sy bli topap at 7e je utk buat byrn postpaid sy tu? ssh la nk bnk in2 pd dealer tu tiap bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *