Batalkan Kontrak Redone dan Bayar Penalti Tamatkan Talian

Ada sesetengah user yang nak MNP dari telco asal ke telco Onexox adalah telco RedOne. Tapi mereka perlu untuk batalkan kontrak Redone dan bayar penalti sebelum boleh tukar ke Onexox.

Mujur ada dealer Redone yang inform saya caranya.

Selalunya user pening camna cara nak tamatkan talian redOne dan berpindah ke plan Black Onexox B59.

Batalkan Kontrak Redone dan Bayar penalti

Kalau menurut dealer RedOne tu, jumlah penalti yang perlu dibayar oleh user untuk tamatkan kontrak sebelum waktunya adalah;

Plan 48 keatas – RM100

Plan 38 kebawah – RM50

Caranya nak bayar penalti tu

Caranya,

Tengok berapa bil yang belum keluar ditambah dengan RM100 untuk plan 48 ke atas, ditambah dengan RM50 untuk plan 38 kebawah.

Contoh:-

Plan 48

Bil belum keluar adalah RM55, maka RM55+RM100 = RM155.

User Redone yang nak tamatkan kontrak tu perlu bayar RM155 sebelum dia boleh bertukar ke telco lain.

Plan 38

Bil belum keluar RM55, maka RM55+RM50 = RM105.

User ini perlu bayar bil RedOne sebanyak RM105 sebelum dia boleh tamatkan kontraknya dengan RedOne.

Selepas tu, apa lagi?

Ok bila dah buat pembayaran lebih tu, dah boleh inform careline RedOne untuk penamatan kontrak.

Sementara tu boleh la hubungi saya O1O6OO9966 untuk bertukar ke plan Onexox Black.

Kelebihan Onexox

Saya ada ceritakan secara ringkas dan padat tentang kelebihan menggunakan sim Onexox dalam artikel saya sebelum ni.

Onexox takde kontrak ye.

Tak kira la Onexox Black, atau Onexox Prepaid. Memang tiada sebarang kontrak.

Cuma pihak SKMM telah menetapkan syarat minimum untuk semua telco kat Malaysia ni, perlu sekurang-kurangnya 30 hari sebelum boleh tukar ke telco lain.

Jadi dengan itu, Onexox juga patuh dengan syarat minima yang telah ditetapkan itu.

Onexox prepaid ada 2 tahun 4 bulan tempoh sah sekiranya tiada sebarang tambah nilai dilakukan.

Manakala Onexox Black ada tempoh 3 bulan untuk user buat tambah nilai sebelum talian ditamatkan. Tapi hutang kena bayar ye, barulah berkat hidup.

2 Comments

  1. hafis

Leave a Reply