Kadar Panggilan dan Plan Tone WOW

Sebenarnya ada beberapa fakta yang salah dan tak kaji dengan infomasi sebenar dari copy paste yang saya terima ini. Walau apa pun, ini adalah ‘jangkaan’ Kadar Panggilan dan Plan Tone WoW.

Copy Paste Bermula Disini.

Sukacitanya saya ingin memaklumkan kepada anda semua..

Pelan tonewow akan di lancarkan pada 15hb oktober dan pendaftaran boleh di buat bermula 18hb oktober 2018

Sila pahamkan dulu singkatan dibawah

MNO = Mobile Network Operator
MVNE = Mobile Virtual Network Enabler
MVNO = Mobile Virtual Network Operator

Iklan

MNO adalah syarikat Telco gergasi yang mempunyai pencawangnya sendiri
Cthnya Maxis, Celcom, Digi, Umobile

MVNE adalah syarikat yang menyediakan perkhidmatan,pentadbiran, sokongan operasi bagi pihak MVNO
Setakat ni di malaysia ada 2 dan salah satunya Tone WoW

MVNO adalah syarikat telco dengan penjenamaan sendiri yang menggunakan/menumpang rangkaian MNO

Cthnya = Tune Talk, XoX, RedOne, Tronexus, Yoodo dan kita akan masuk list ni.. toneexcel dan toneplus..

================

Syarikat ToneWow sbg MVNE
Coverage Digi
Simkad semua 4G plus

Jenis2 pangkat :

Lite —> Normal Member —> Junior Center —> Service Center —> Branch—— > Business Partner

Ahli TE boleh masuk ke TW melalui Jomwow dengan hanya perlu membeli simkad rm9 seperti simkad gntian.. pendftrn menggunakan aps TW yg akan di lancarkan nnt…
Bagi yang mempunyai banyak id.. anda boleh memilih id yg mana utk didftrkan ke TW. Tidak diwajibkan namun digalakkan.. nak pindah 1 id boleh.. semua id boleh… xnak pindah lansung pun boleh… dan akan menjadi normal member

Lite TW
simkad RM9
(kredit RM1)
Komisyennya
L1 = 3%
L2 = 2%
L3 = 5%

================

Normal Member TW
simkad RM93 (kredit RM30)
Komisyennya
L1 = 6%
L2 = 3%
L3 = 11%
(jika topup lebih RM30)

ATAU

L1 = 10%
L2 = 3%
L3 = 13%
(jika topup lebih RM60)

================

Jika bermula Lite(RM9), ada 2 cara utk naik ke Normal member

Cara Pertama
Upgrade dgn buat bayaran RM100 pd HQ..Secara otomatik status akan berubah dan persen komisyen pun berubah

Cara Kedua
Bila komisyen cecah RM100, status akan berubah dan persen komisyen pun berubah

================

Lite boleh taja Lite

Lite boleh taja Normal Member tiada komisyen tajaan.

Normal Member boleh taja Lite

Normal Member boleh taja Normal Member

Fast track: Direct sponsor RM30 (jika mrk upgrade Lite ke Normal member dgn syarat penaja berstatus Normal member)

================

Untuk kenaikan pangkat seterusnya dari JC —> SC —> Branch adalah mengikut performance/komisyen anda. Jika performance anda bagus secara otomatik title anda akan diupgrade (yg ni bermula January 2019)

================

================

Pendaftaran guna website atau apps

Pendaftaran keahlian Tone wow mengikut geneology asal anda di Tone Excel. anda tidak boleh daftar dibawah rangkaian lain

Jika ada pangkat, pangkat anda akan dibawa sekali

================

Plan Data n Call

RM30 – dpt data 5Gb, 100min on net, 30min all net, 30hari
RM60 – dpt data 15Gb, 150min all net, 30hari

Data n Minit call carry forward bulan depan jika tak habis guna

================

Point Wowcher

Setiap kali topup atau daftar ahli baru akan dapat point..point WowCher bole digunakan di 99speedmart seluruh Malaysia utk beli brgn keperluan harian..akan datang ada banyak lagi pasaraya yg akan join kita.

================

Kesimpulan.
TONEWOW ini sangat bagus kpd mereka yg hanya pengguna shj dgn menyertai Lite member rm9 dahulu. Dalam kad dh ada kredit rm1..

Akan datang ada banyak lagi penambahnbaikan dr segi plan data n call dan juga benefit simkad..semua tu HQ tgh aturkan..Buat masa skrng kita pakai je apa yg diberi skrng ni..

Ulasan Saya

Sejarah tone wow adalah dari Tone Excel ke Tone Plus sebagai program yang menggunakan telco Tunetalk.

Sekarang plan dan program Tone ini membuat branding baru iaitu Tone WOW dan sekarang menggunakan telco Digi.

Adakah ianya benar-benar telco (MVNE) atau Program?

Benarkah ianya MVNE? (Walaupun kita tahu yang MVNE tidak berhubung dengan end user) Tengok balik maksud MVNE macam yang dinyatakan diatas.

dan adakah benar data dan minit panggilan boleh carry forward? (Dengar cerita boleh carry 3 bulan sahaja)

Perkongsian ini saya dapat dari salah sorang sahabat saya juga user Onexox.

Saya tiada masalah dengan program macam Tone Wow ni.

Cuma…

Iklan

Sebagai End User perlulah bijak memilih talian supaya tidak terbeban dengan plan yang tidak bersesuaian dengan anda.

11 Comments

    • Adzril
  1. Isa Sammad
    • Adzril
  2. iz
  3. Syameer
  4. PENGUNA BIJAK

Leave a Reply