Welcome Deal Onexox Prepaid (BARU), Tawaran WAJIB Beli

Posted by


Artikel bertajuk cara dapat tempoh sah 2 tahun 4 bulan yang saya tulis sebelum ni berkait dengan artikel Welcome Deal Onexox Prepaid ni.

Dalam artikel tu saya terangkan macammana pengguna Onexox Prepaid boleh dapat validity 28 bulan tu.

Dari Telco Lain ke Onexox Prepaid.

Kalau anda pengguna telco lain macam Maxis, Celcom, Digi, Tunetalk, RedONE, Umobile dan jugak program telco macam Tone Excel, Tone Plus dan Tone WOW, sekiranya bertukar ke Onexox, secara automatik simkad anda mendapat tempoh sah panjang 2 tahun 4 bulan tu.

Walaupun dapat tempoh sah 2 tahun 4 bulan tu (disebabkan MNP), anda tetap layak beli Welcome Deal Onexox ini dalam tempoh 10 hari selepas simkad diaktifkan.

Almaklumlah, tawaran welcome deal ni memang untuk pengguna baru Onexox Prepaid.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Jadi walaupun dah dapat validity 2 tahun 4 bulan tanpa dikenakan sebarang syarta, anda masih layak.

Nombor Baru Onexox Prepaid.

Bagi mereka yang nak beli simkad baru, atau nombor baru, harus diingat bahawa simkad baru itu tidak termasuk sekali dengan validity dengan tempoh 2 tahun 4 bulan.

Kat sinilah tawaran ini perlu diaplikasikan.

Maksud saya, tawaran Welcome deal ini perlu dibeli.

Senarai Tawaran Welcome Deal Onexox Prepaid.

Tawaran untuk user baru Onexox Prepaid ada 2 harga.

  • RM30
  • RM50

Welcome Deal RM30

Welcome DealData SMSPanggilan
SP FAT5M5GBtiada100 minit
SP FATVOICE0tiada333 minit
  1. DATA Seasonpass 5gb dan 100 minit panggilan atau,
  2. Minit panggilan 333 minit.

Semua data, sms dan minit panggilan yang dibeli tak expired. Selagi tak digunakan, selagi tu la dia tersimpan elok dalam phone kita.

Cara beli welcome deal RM30 ini adalah dengan sms;

  1. SP FAT5M dan hantar ke 22111 atau 23388
  2. SP FATVOICE dan hantar ke 22111 atau 23388

Welcome Deal RM50

Welcome DealData SMSMinit
SP FAT1010gb (aktif) + 10gb (seasonpass)tiadatiada
SP FAT10M10gb (seasonpasstiada333 minit
  1. Data aktif 10gb + Data seasonpass 10gb = Total 20gb data. 10gb data aktif tu perlu dihabiskan dalam tempoh 30 hari. Kalau tak habiskan maka data akan burn.
  2. Data 10gb dan 333 minit panggilan. Data 10gb ini disimpan dalam seasonpass dan perlu diaktifkan untuk digunakan.

Cara beli welcome deal RM50 adalah dengan sms;

  1. SP FAT10 dan hantar ke 22111 atau 23388
  2. SP FAT10M dan hantar ke 22111 atau 23388

Welcome Deal Onexox Prepaid ni boleh dibeli sebanyak mana yang pengguna nak tapi dengan syarat;

  1. Dalam tempoh 10 hari selepas pengaktifan simkad
  2. Tiada data yang sedang aktif. Makna kata kena habiskan data yang sedia ada (welcome deal pertama) untuk membeli welcome deal seterusnya.

Dan ianya menjadi perkara WAJIB (sama ada RM30 atau RM50) untuk dapatkan tempoh sah aktif 2 tahun 4 bulan bagi pengguna yang beli nombor baru Onexox Prepaid.

Semua data seasonpass perlu diaktifkan sedikit demi sedikit kalau nak guna internet. Saya sarankan aktifkan 500mb sebulan.

Kalau aktifkan besar2, takut nanti tak habis guna, burn pulak data tu. Boleh baca lengkap kat artikel Aktifkan Data Season Pass Onexox.

Kalau anda nak tanya pasal Onexox Prepaid, atau Onexox Black, Atau eSIM Onexox, boleh Whatsapp saya di O1O6OO9966.

Ingat, tanya pasal Onexox je tau.

Mintak bagi rate 5 bintang untuk artikel ni ye.

Rating Pembaca
[Total: 16 Average: 4.7]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *