Welcome Deal Onexox Prepaid (BARU), Tawaran WAJIB Beli

Welcome Deal Onexox Prepaid merupakan tawaran untuk pengguna prepaid.

Tawaran ini hanya sah dalam tempoh 10 hari selepas nombor diaktifkan. Selepas 10 hari pengguna terlepas satu-satunya peluang untuk dapatkan tawaran ini sekiranya tak beli mana-mana tawaran welcome deal ini.

Dan yang menariknya, pengguna Onexox Prepaid yang membeli welcome deal akan dapat tempoh sah aktif (validity) 2 tahun 4 bulan dengan pembelian mana-mana Welcome deal yang disediakan. Ianya secara automatik.

Secara mudahnya, Welcome deal ada yang berharga RM30 dan RM50. Tonton dulu video dibawah saya terangkan berkenaan Welcome Deal yang berharga RM50.

Senarai Tawaran Welcome Deal Onexox Prepaid.

Macam yang saya terangkan awal-awal tadi, tawaran untuk user baru Onexox Prepaid ada 2 harga.

  • RM30
  • RM50

Welcome Deal RM30

Welcome DealData SMSPanggilanTempoh
SP FAT5M5GBtiada100 minitSelagi sim aktif
SP FATVOICE0tiada333 minitSelagi sim aktif
SP FAT2020GBtiadatiada30 hari
  1. DATA Seasonpass 5gb dan 100 minit panggilan atau,
  2. Minit panggilan 333 minit atau,
  3. DATA aktif 20GB.

Semua data, sms dan minit panggilan yang dibeli tak expired. Selagi tak digunakan, selagi tu la dia tersimpan elok dalam phone anda kecuali Data aktif 20GB yang sah dalam 30 hari selepas pembelian.

Cara beli welcome deal RM30 ini adalah dengan sms;

  1. SP FAT5M dan hantar ke 22111 atau 23388 (Untuk 5gb data dan 100 minit panggilan)
  2. SP FATVOICE dan hantar ke 22111 atau 23388 (Untuk 333 minit panggilan)
  3. SP FAT20 dan hantar ke 22111 atau 2338 (Untuk 20GB data aktif)

Welcome Deal RM50

Ok sekarang saya terangkan pula berkenaan welcome deal RM50.

Welcome DealData SMSMinit
SP FAT1010gb (aktif) + 10gb (seasonpass)tiadatiada
SP FAT10M10gb (seasonpass)tiada333 minit
  1. Data aktif 10gb + Data seasonpass 10gb = Total 20gb data. 10gb data aktif tu perlu dihabiskan dalam tempoh 30 hari. Kalau tak habiskan maka data akan burn.
  2. Data 10gb dan 333 minit panggilan. Data 10gb ini disimpan dalam seasonpass dan perlu diaktifkan untuk digunakan.

Cara beli welcome deal RM50 adalah dengan sms;

  1. SP FAT10 dan hantar ke 22111 atau 23388 – Untuk 10GB (data season pass) dan 10gb (data aktif).
  2. SP FAT10M dan hantar ke 22111 atau 23388 – Untuk 10GB (data seasonpass) dan 333 minit panggilan.

Welcome Deal Onexox Prepaid ni boleh dibeli sebanyak mana yang pengguna nak tapi dengan syarat;

  1. Dalam tempoh 10 hari selepas pengaktifan simkad
  2. Tiada data yang sedang aktif. Makna kata kena habiskan data yang sedia ada (welcome deal pertama) untuk membeli welcome deal seterusnya.

Dan ianya menjadi perkara WAJIB (sama ada RM30 atau RM50) untuk dapatkan tempoh sah aktif 2 tahun 4 bulan bagi pengguna yang beli nombor baru Onexox Prepaid.

Semua data seasonpass perlu diaktifkan sedikit demi sedikit kalau nak guna internet. Saya sarankan aktifkan 500mb sebulan.

Kalau aktifkan besar2, takut nanti tak habis guna, burn pulak data tu. Boleh baca lengkap kat artikel Aktifkan Data Season Pass Onexox.

Kalau anda nak tanya pasal Onexox Prepaid, atau Onexox Black, Atau eSIM Onexox, boleh Whatsapp saya di O1O6OO9966.

Ingat, tanya pasal Onexox je tau.