Beli Data Onexox Black dan Prepaid

Posted by

Bila ada orang tanya pasal harga data atau camna nak beli data Onexox Black atau Prepaid, saya jadi blur sikit nak jawab.

Bukan tak tahu nak jawab. Tak sampai hati nak jawab. Takut nanti dia fikir yang data Onexox ni mahal.

(artikel terbaru saya yang lebih direct Cara Beli Data Onexox)

Padahal bukan mahal, cuma dia tak tahu camna nk beli data yang murah untuk Onexox (Black atau Prepaid)

Data tambahan Onexox Black

Sebenarnya user tegar Onexox sangat cekap pantau data, minit panggilan, dan sms diaorang.

Nak mintak tolong bagi rate 5 bintang untuk artikel ni kat hujung artikel. Terima kasih.

Maksudnya, once data, atau minit panggilan atau sms dah tinggal sikit diaorang akan beli happy hour.

User Onexox ni biasanya takkan pernah kehabisan data, minit atau sms.

Bagi pengguna Onexox Black, kalau stok data minit panggilan dan sms dah nak habis, diaorang akan beli happy hour.

Kalau cycle date dah hampir, just tunggu untuk renewal plan.

Data Tambahan Onexox Prepaid

Pengguna Onexox Prepaid pulak, memang sentiasa akan alert dengan stok data diaorang.

Sebab pengguna Onexox Prepaid ni jenis selalu aktifkan data dari Seasonpass.

Setiap kali nak aktifkan data, mestilah diaorang pantau berapa stok data yang diaorang ada dalam Season Pass.

Jadi nampak tak?

Happy Hour Onexox

Tak kiralah dia pengguna Onexox Prepaid atau Onexox Black, diaorang tahu bila nak beli data.

Iaitu bila ada happy hour..

Happy Hour ni ada dua harga je.

  1. RM30 dan
  2. RM50

Kalau nak tahu bila setiap kali ada happy hour, baca artikel Happy Hour Onexox terkini ni.

Jadi sekarang wajarkah saya jawab soalan user dengan mengatakan tunggu Happyhour baru boleh beli data?

Tak boleh camtu.

Biasanya yang tanya saya macamana nak beli data ni memang sebab dah kehabisan data.

Jadi nak tak nak, saya akan suruh mereka beli data add on (untuk Onexox Black) dan data Langganan biasa (Untuk Onexox Prepaid).

Tapi data add on dan Langganan biasa ni harganya ada mahal sikit.

Untuk emergency sementara tunggu kedatangan happy hour atau cycle date boleh la.

Beli sikit je sudah. Contohnya 1Gb je.

Untuk Onexox Black caranya;

  1. Dail *150#
  2. Pilih menu 3 (mobile data)
  3. Pilih data add onn
  4. Pilih data yang nak di tambah

Untuk User Onexox Prepaid;

  1. Dail *150#
  2. Pilih menu 3 (internet)
  3. Pilih Langganan biasa
  4. Pilih data yang nak dibeli.

Jadi camtulah cara nak beli data Onexox Black atau Prepaid.

Tapi kalau anda masih lagi keliru, tak mengapa. Biaslah tu.

Whatsapp saya O1O6OO9966 kalau nak saya terangkan mana-mana yang masih tak faham.

Rating Pembaca
[Total: 2 Average: 5]

2 comments

  1. Nk tny…kalau simkad XOX dh xdibyr sehingga kad xbleh pakai LA katakan..adakah nama yg register tu di blacklisting??cnth:XOX 39plus 20???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *