Cara Beli Data Onexox (Prepaid dan Black)

Pengguna baru biasanya akan bertanya camna nak beli data Onexox ni? Atau paling tidak pun akan tanya camna nak guna data?

Untuk sebarang urusan dan pertanyaan berkaitan Onexox, anda boleh Whatsapp saya di nombor O1113346188 sahaja. O1O6OO9966 tidak lagi diguna untuk urusan Onexox.

Untuk pengetahuan anda, untuk guna data Onexox, anda perlu ada simpanan data dalam Season Pass.

Untuk ada data dalam Season Pass, anda perlu beli data.

Nak beli data ada beberapa cara;

Paling best, paling jimat, paling murah adalah beli data dari Happy Hour. Ada Happy hour yang harganya RM50, dan ada jugak yang RM30.

Happy Hour pulak bukan ada setiap hari.

Seminggu ada dalam 3-4 kali. Tapi kalau Team Racing TKKR SAG Onexox menang Podium, maka meriahlah Happy Hour dalam seminggu.

Untuk beli Happy Hour, perlulah ada kredit at least RM30 atau RM50.

Tapi kalau anda user baru Onexox Prepaid (Onexox Black tak boleh beli Welcome Deal), anda perlu ada kredit yang mencukupi.

Untuk ada kredit, perlu topup.

Nak topup boleh beli kat kedai topup macam biasa;

Bila kredit dah cukup, boleh beli data, minit panggilan dan sms Happy Hour dan Welcome Deal mengikut bajet yang ada RM30 atau RM50.

Tapi kalau kebetulan haritu takde Happy Hour, dan waktu Welcome deal pun dah tamat (10 hari selepas pengaktifan Onexox Prepaid), apa yang anda boleh buat?

Anda (Prepaid dan Black) boleh beli data, minit dan sms dari pengguna Onexox yang lain.

Caranya?

Bayar/Bank in kepada penjual tu, dan penjual akan transfer data, minit atau sms tu terus ke dalam nombor Onexox anda. Tak kira sama ada anda pengguna Prepaid atau Black

Kalau anda pengguna prepaid, semua data, minit panggilan dan sms yang dibeli akan masuk ke dalam Seasonpass.

Kalau anda pengguna Black, semua data minit panggilan atau sms yang dibeli akan terus masuk ke dalam akaun Black anda.

Simple kan?

Masih belum faham dan masih keliru?

Whatsapp saya O1O6OO9966 untuk keterangan lanjut. Dan kalau ada rakan atau ahli keluarga anda yang berminat nak guna Onexox (Black atau Prepaid) boleh mintak mereka hubungi saya ye.

Terima kasih.