Prepaid Paling Jimat Paling Murah di Malaysia

Onexox ada 2 plan utama. Satu Onexox Black dan satu lagi Onexox Prepaid. Tapi saya nak terangkan kenapa Onexox Prepaid adalah prepaid paling jimat di Malaysia berbanding prepaid dari telco lain.

Sebelum tu, sekiranya anda tak bersetuju dengan apa yang saya nyatakan disini, anda boleh berikan hujah secara ilmiah dan fakta. Berikan data yang kredibel dan tepat untuk menolak pendapat peribadi saya ni di bahagian komen.

Tempoh Sah 2 Tahun 4 bulan. Validity paling lama dengan harga paling murah.

Kelebihan utama Prepaid Onexox adalah validity atau tempoh sah simkadnya iaitu 2 tahun 4 bulan. Itu adalah tempoh yang diberikan sekiranya pengguna baru;

Dalam tempoh 2 tahun 4 bulan tu, sekiranya pengguna tak membuat sebarang tambah nilai, talian akan tetap aktif. Berapa harganya?

Harga Simkad Onexox Prepaid

Untuk nombor baru beserta welcome deal berharga serenah RM40. (Simkad RM10, Welcome Deal RM30).

Bagi yang mengekalkan nombor lama dan bertukar ke Onexox Prepaid, hanya perlu bayar RM10 (harga sim).

Harga Starter Pack Onexox + Welcome Deal RM30

Dengan RM40, bermakna anda telah menggunakan simkad paling murah didunia iaitu RM1.43 sebulan selama 28 bulan.

Harga Kekalkan nombor lama ke Onexox

Atau dengan RM10, anda sebenarnya menggunakan simkad Onexox dengan kadar bayaran RM0.35 sen sebulan selama 28 bulan.

Beli tempoh sah 12 bulan

Dan kalau nak beli Validity setahun (12 Bulan), harganya cuma RM25 je yang bermakna sebulan adalah RM2.08.

Tempoh Sah Paling Panjang (Longest Validity)

Dengan ada tempoh sah yang panjang 28 bulan tu, pengguna boleh tambah tempoh sah (extend validity) dengan membeli Validity 6 bulan atau 12 bulan dengan harga RM18 dan RM25 masing-masing.

Selain tu, setiap kali topup (tambah nilai), tempoh tempoh sah jugak bertambah mengikut kadar isian tambah nilai tu. RM1 = 1 hari. Menarik kan?

Masih Perlu Topup ke? Beli Data Happy Hour.

Eh? Kata tak perlu topup selama 28 bulan, kenapa ada cerita perlu topup untuk tambah tempoh sah pulak? – Bakal User.

Biasanya pengguna Onexox Prepaid akan topup bila nak beli data Happy Hour sebab simpanan data atau minit panggilan atau sms dalam Season Pass dah tinggal sikit. Nak beli Happy Hour tu guna kredit. Untuk ada kredit perlulah topup kan?

Kalau dalam Seasonpass tu masih ada stok data, minit panggilan dan sms yang banyak, tak perlu topup pun. Simpan la semua tu sampai tempoh sah tamat. Nanti bila nak tamat, beli lagi validity.

Beli hanya bila perlu, topup hanya bila nak beli.

Bantu Berjimat

Dengan ciri-ciri ringkas utama yang saya terangkan ni, dapat bantu orang yang nak berjimat.

Tapi kalau dah heavy user, yang memang tak nak berjimat, bagilah plan simkad apa pun tetap jugak tak jimat. Kena faham betul konsep bantu orang yang nak berjimat.

Dapatkan simkad Onexox Prepaid.

Untuk dapatkan simkad Onexox Prepaid, anda boleh beli di laman web Onexox dan boleh pilih nombor. Boleh jugak kekalkan nombor lama dari telco anda sekarang ke Onexox menggunakan link yang sama, dan klik pada butang switch over selepas itu.

Dinasihatkan untuk menghubungi saya O1O6OO9966 (Whatsapp) sebelum atau selepas anda membuat pembelian simkad Onexox Prepaid untuk bantuan dan pertanyaan.